Evropa

U Sautportu u Velikoj Britaniji izbili sukobi policije i građana nakon bdenja za troje ubijenih

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2024

-

00:02

U Sautportu u Velikoj Britaniji izbili sukobi policije i građana nakon bdenja za troje ubijenih
U Sautportu u Velikoj Britaniji izbili sukobi policije i građana nakon bdenja za troje ubijenih - Copyright Tanjug AP/James Manning/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

U Sautportu u Engleskoj večeras su izbili sukobi između policije i građana nakon što je prethodno održano bdenje u znak sećanja na troje ubijene dece i sedmoro povređenih na času plesa u ponedeljak, javio je Bi-Bi-Si (BBC).

Policijski kombi je zapaljen, a na policajce su bačene flaše. Policajci kažu da su "predmeti" bačeni prema lokalnoj džamiji. Prethodno se na stotine ljudi okupilo na bdenju. Sedamnaestogodišnji mladić, koji je osumnjičen za ubistvo, ostaje u pritvoru.

Ministarka unutrašnjih poslova Ivet Kuper pozvala je ljude da pokažu poštovanje prema policiji koja sprovodi "hitnu krivičnu istragu" i koja je u ponedeljak pokazala herojstvo i hrabrost pred "užasnim napadima".

Sedamnaestogodišnji mladić, rođen u Kardifu, uhapšen je zbog sumnje za ubistvo i pokušaj ubistva.

Policija je saopštila da su nemiri večeras izbili nakon poziva na protest u blizini džamije u blizini mesta gde se napad dogodio. Policija je potvrdila da napad nije kvalifikovan kao teroristički.

Napad se dogodio na "Radionici joge i plesa Tejlor Svift" namenjenoj deci uzrasta od šest do 10 godina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa