Evropa

Francuski ministar: Železnički saobraćaj biće potpuno normalizovan u ponedeljak

Komentari

Autor: Tanjug

27/07/2024

-

14:58

Francuski ministar: Železnički saobraćaj biće potpuno normalizovan u ponedeljak
Francuski ministar: Železnički saobraćaj biće potpuno normalizovan u ponedeljak - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski ministar saobraćaja Patris Veržije izjavio je danas da bi stanje u francuskoj železničkoj mreži, koja je bila meta napada vandala, trebalo da se u potpunosti normalizuje 29. jula.

On je izjavio da su timovi Francuske državna železnica (SNCF) uspeli da reše problem posle sabotaže i da je potpuni povratak u normalu planiran za 29. jul, prenela je BFM TV.

"Povratak u normalu planiran je u potpunosti za ponedeljak. Danas se situacija popravila na TGV Estu", rekao je Veržije.

On je precizirao da na mreži TGV Nord i Atlantik, prema Bretanji i jugozapadu, saobraća sedam od 10 vozova i da dolazi do kašnjenja od sat do dva sata. Izvršni direktor SNCF Žan-Pjer Farandu izjavio je da se naporan rad isplatio jer je jutros normalizovan železnički saobraćaj na istoku Francuske.

On je rekao da je ponosan na radnike koji su prisutni na terenu, i pohvalio "veliku zrelost" putnika suočenih sa krizom.

U noći između četvrtka i petka, vandali su izazvali su poremećaj u železničkom saobraćaju Francuske, na dan otvaranja Olimpijade, a pogođene su bile linije između Pariza i drugih velikih gradova kao što su Lil, Bordo i Strazbur.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa