Evropa

Ruski državljanin osumnjičen za napad u Moskvi uhapšen u turskom letovalištu Bodrumu

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2024

-

19:13

Ruski državljanin osumnjičen za napad u Moskvi uhapšen u turskom letovalištu Bodrumu
Ruski državljanin osumnjičen za napad u Moskvi uhapšen u turskom letovalištu Bodrumu - Copyright Tanjug AP/Sercan Ozkurnazli/Dia Images via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja saopštio je danas da je terorista koji je izvršio bombaški napad u Rusiji danas uhvaćen u Bodrumu.

"Terorista koji je izvršio bombaški napad u Rusiji uhvaćen je u Bodrumu" napisao je Jelrikaja na svom nalogu na mreži Iks.

On je objasnio da su danas u 10.30 dobili informaciju iz ruskog ogranka Interpola/Europola da je "osoba po imenu Jevgenij Serebrjakov, državljanin Rusije, koji je izvršio teroristički napad bombom u Moskvi, u Tursku došao avionom Moskva-Bodrum", preneo je Hurijet.

Utvrđeno je da je lice ušlo u Tursku kao turista preko aerodroma u Bodrumu u 09.40 sati i da nije prepoznato jer se ne nalazi u evidenciji Interpolove međunarodne baze podataka o traženim licima, niti na spisku opasnih osoba.

Jerlikaja je čestitao "herojima" koji su uspešno izveli ovu operaciju i naglasio da se "borba protiv terorizma nastavlja".

"Odlučno nastavljamo našu borbu protiv terorista unutar i izvan naših granica i protiv terorizma na globalnom nivou", napisao je Jerlikaja.

Jutros su dve osobe povređene u eksploziji automobila marke "tojota lend kruzer", u dvorištu kuće na severu Moskve.

U eksploziji automobila u Moskvi teško je povređen službenik Ministarstva odbrane Andrej Torgašev, koji je u nesreći ostao bez nogu i u kritičnom je stanju, saznaje Komersant.

Nadležne službe otvorile su slučaj - ubistvo u pokušaju, koje kasnije može da bude prekvalifikovano u teroristički napad.

Slučaj je predat prvom odeljenju za istragu posebno važnih slučajeva Moskovskog istražnog komiteta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa