Evropa

Stroži kriterijumi za strance u Rusiji: Duma usvojila predlog zakona o deportaciji u prvom čitanju

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

16:15

Stroži kriterijumi za strance u Rusiji: Duma usvojila predlog zakona o deportaciji u prvom čitanju
Tanjug/AP/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation Press Service - Copyright Tanjug/AP/The State Duma, The Federal Assembly of The Russian Federation Press Service

veličina teksta

Aa Aa

Ruska Državna duma usvojila je danas u prvom čitanju predlog zakona o novom režimu deportacije stranaca koji se nalaze u Rusiji, a nemaju razloga da ostanu u zemlji.

Strani državljani u Rusiji, koji nemaju razloga da ostanu u zemlji, nakon upisa u poseban registar kontrolisanih lica biće pod režimom deportacije, prenela je agencija RIA Novosti.

Nakon toga oni neće moći da promene mesto boravka ili da borave u Rusiji bez dozvole policije, neće moći da putuju van regiona prebivališta, da upravljaju vozilima, stiču imovinu, kao i da registruju brak.

Pristup registru biće omogućen državnim organima, kao i svim pravnim i fizičkim licima.

Na osnovu predloga zakona, policija će imati pravo da uđe u prostorije u kojima se nalazi ilegalni migrant i pri tome će imati pravo i na upotrebu sile.

Za kontrolu stranaca u predlogu zakona predlaže se uvođenje nekoliko novih mera, kao što je utvrđivanje lokacije stranog državljanina, provera svih dokumenata, uključujući i one koji sadrže poreske ili poverljive informacije o stanju na računima u bankama.

Pored toga, predlaže se da se period boravka stranih državljana u Rusiji smanji na 90 dana u toku godine.

Prema predlogu zakona, da bi zadržao pravo na ulazak u Rusiju, strani državljanin će morati da poštuje tradicionalne vrednosti i da se ne meša u politiku ruske vlade.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa