Evropa

U dva odvojena incidenta u Nemačkoj napadnuta dva odbornika i poslanik AfD u državnom parlamentu

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2024

-

09:22

U dva odvojena incidenta u Nemačkoj napadnuta dva odbornika i poslanik AfD u državnom parlamentu
Nemačka policija - Copyright Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

U Nemačkoj su u dva odvojena incidenta napadnuti dva odbornika i poslanik desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD) iz Saksonije u državnom parlamentu.

U Karlsrueu su u subotu, ispred kafića u centru grada, maskirani napadači lakše povredili dvojicu gradskih odbornika iz AfD i još jednu osobu, a ranije istog dana u Drezdenu je jedan muškarac iznenada udario pesnicom u lice poslanika AfD iz Saksonije u državnom parlamentu, prenosi Velt.

Portparol policije u Karlsrueu izjavio je da su svi povređeni zbrinuti na licu mesta. On je potvrdio da je policija privela pet osoba, a potom ih pustila nakon provere ličnih podataka, dok su ostali osumnjičeni počinioci uspeli da pobegnu.

AfD je saopštio da su gradski odbornici napadnuti bejzbol palicom, a policija je navela da je "na licu mesta pronađen štap".

Prema AfD-u u opštinskom veću Karlsruea, napad, u koji je bilo uključeno oko 10 ljudi, organizovali su radikalni levičarski krugovi. Protiv napadača na poslanika iz AfD u Drezdenu podneta je krivična prijava.

Komentari (0)

Evropa