Evropa

Sigal pozvao na ujedinjenje protiv "zla zapadnog sveta" i "borbu za istinu": Svet je opasno blizu Trećem svetskom ratu

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2024

-

17:52

Sigal pozvao na ujedinjenje protiv "zla zapadnog sveta" i "borbu za istinu": Svet je opasno blizu Trećem svetskom ratu
Stiven Sigal - Copyright Tanjug AP/Alexander Nemenov/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za humanitarne odnose, američki glumac Stiven Sigal pozvao je danas svet da se ujedini protiv "zla zapadnog sveta" i da se "bori za istinu i pravdu".

Sigal je na ceremoniji dodele državnih nagrada u Katarininskoj sali Kremlja, nakon što mu je uručen Orden prijateljstva, rekao da je "rat u koji smo sada umešani" započeo i finansirao Zapad. 

Naglasio je da je to "rat dobra i zla" i da svi regioni, sve zemlje i svi narodi moraju da se ujedine umesto da budu kontrolisani "medijskim lažima".

"Ceo svet je opasno blizu Trećem svetskom ratu. Suočavamo se sa istim čudovištem koje pokušava da proždre, osvoji i preuzme kontrolu nad celim svetom kroz laži, dezinformacije i manipulacije", dodao je on.

Ocenio je da je porteban "doprinos obrazovanju onih koji ne vide šta se zaista dešava", prenose RIA Novosti. 

"Budimo obrazovani ljudi koji razumeju šta je propaganda, a šta je istina. Pozivam sve koji to razumeju da se udruže u borbi za istinu i pravdu", poručio je.

Sigal je takođe primetio da je pre početka rata u Ukrajini u različitim zemljama došlo do raznih nemira, koji su, kako je naveo, "otrov" za ceo svet. 

Sigal je takođe istakao da je većina okupljenih u Katarininskoj sali Kremlja "dala ogroman doprinos odbrani otadžbine, a posebno ruski predsednik Vladimir Putin".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa