Region

Krivokapić na granici sa Srbijom dočekivao turiste: Crna Gora spremna da pokaže gostoljubivost

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews

09/07/2021

-

18:35

Krivokapić na granici sa Srbijom dočekivao turiste: Crna Gora spremna da pokaže gostoljubivost
Krivokapić na granici sa Srbijom dočekivao turiste: Crna Gora spremna da pokaže gostoljubivost - Copyright Vlada Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić posetio je danas Granični prelaz Dobrakovo, na granici sa Srbijom, gde je poručio da je Crna Gora otvorena za sve turiste i spremna da pokaže svoju gostoljubivost.

Krivokapić se, kako prenosi CDM, uverio u Dobrakovu da sve dobro funkcioniše, da se poštuju procedure i da nema dužih čekanja.

"Dobili smo uverenja da sve protiče u najboljem redu, da se poštuju procedure, a da najduže čekanje nije do sada prelazilo 20 minuta", rekao je Krivokapić.

Naveo je da je u junu ove godine 24 odsto više putničkih vozila prešlo granični prelaz Dobrakovo nego u istom mesecu 2019. godine.

Krivokapić je rekao da su turisti, koje je pozdravio na Graničnom prelazu Dobrakovo, bili zadovoljni, ali pomalo iznenađeni, jer nisu očekivali da će ih dočekati premijer.

Onima koji planiraju da posete Crnu Goru poručio je da im treba samo dobra volja i da su svi dobro došli, saopštila je Vlada Crne Gore.

"Crna Gora je otvorena za sve turiste, nemamo bilo kakve dodatne zahteve, koji postoje na drugim graničnim prelazima. Nadam se da će naša gostoljubivost da obraduje sve turiste", zaključio je Krivokapić.

Abazović: Očekujemo invaziju turista iz BiH

Očekujemo da će kroz desetak dana doći do invazije turista iz BiH u Crnu Goru, što je za nas od velike važnosti, a turisti iz BiH su tradicionalno i više nego dobrodošli u Crnu Goru, izjavio je danas potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon sastanka sa predsedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisom Zvizdićem.

Abazović je naglasio kako Crna Gora želi da baštini prijateljske i dobrosusedske odnose sa BiH i istakao da Crna Gora i BiH imaju veliku šansu za progres u ekonomiji, pored turizma, naročito u energetici, saopštila je Vlada Crne Gore.

Denis Zvizdić poželeo je crnogorskoj delegaciji srdačnu dobrodošlicu u Sarajevo i naveo da su odnosi između dve zemlje na visokom nivo jer i Crna Gora i BiH streme istom spoljnopolitičkom cilju. Abazović i Zvizdić razgovarali su o unapređenju bilateralne i multilaterne saradnje, različitim infrastrukturnim projektima i boljoj ekonomskoj saradnji dve zemlje, navodi se u saopštenju.
 

Komentari (0)

Evropa