Region

U Bosanskoj Krupi u toku policijska akcija povezana sa napadom na policijsku stanicu

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2024

-

22:56

U Bosanskoj Krupi u toku policijska akcija povezana sa napadom na policijsku stanicu
U Bosanskoj Krupi u toku policijska akcija povezana sa napadom na policijsku stanicu - Copyright Youtube/Avaz TV/Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

U Bosanskoj Krupi je u toku akcija povezana s terorističkim napadom na policijsku stanicu od četvrtka, kada je ubijen policajac Ozren Maran, a povređen Avdo Hasanović, prenosi portal Avaz.

Počinilac je maloletnik koji je u četvrtak uveče lišen slobode.

Kako javlja Avazov reporter s lica mesta, naoružani specijalci pretresaju u Bosanskoj Krupi.

"Preduzimaju se određene mere i radnje na terenu. Istražitelji zajedno s Tužilaštvom rade na terenu. Okolnosti i sve ostalo, šta i kako se radi, imaćemo nakon radnji na terenu", rekao je portparol MUP-a USK Adnan Beganović.

Ranije je ministar unutrašnjih poslova USK Adnan Haribija za Avaz rekao da je policija USK zajedno s Tužilaštvom sprovela sve istražne i uviđajne radnje, a da se nastavljaju pretresi na određenim lokacijama.

"Takođe se nastavljaju pretresi na određenim lokacijama koji su neophodni kako bi se na kraju utrvrdilo činjenično stanje ovog slučaja", rekao je Habibija.

Maloletnik star 14 godina ušao je četvrtak uveče oko 20.40 u Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi i nožem usmrtio jednog policajca, a drugog ranio.U Tužilaštvu i policiji okarakterisali su taj čin kao teroristički.

Ministar bezbednosti BiH Nenad Nešić izjavio je danas da ima informacije da je maloletnik ranije na društvenim mrežama objavljivao informacije pune obeležja verskog fanatizma.
 

Komentari (0)

Evropa