Region

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu o smrti šesnaestogodišnje devojke

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2024

-

15:10

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu o smrti šesnaestogodišnje devojke
Tužilaštvo BiH nastavlja istragu o smrti šesnaestogodišnje devojke - Copyright Prinskrin/Youtube/BN TV

veličina teksta

Aa Aa

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu, dok se čekaju rezultati obdukcije koji bi trebalo da daju jasniju sliku o uzroku smrti 16-godišnje devojke Dž.D, nakon komplikacija do kojih je došlo posle vađenja zuba.

Devojka je preminula u bolnici nakon što je prošla kroz dva operativna zahvata, a njeno zdravstveno stanje naglo se pogoršalo ubrzo nakon tretmana u ordinaciji stomatologa H. M.

Otac preminule tinejdžerke tvrdi da je do komplikacija došlo zbog neadekvatnog stomatološkog tretmana, jer zub nije bio izvađen kako bi se sprečila infekcija. Stanje se pogoršalo, a infekcija se proširila na pluća i srce, što je dovelo do tragičnog ishoda.

Potom su se, oglasili iz stomatološke ordinacije H. M., u kojoj je Dž.D. bila na tretmanu, a u saopštenju su izrazili duboko žaljenje zbog smrti pacijentkinje i saučešće njenoj porodici. Navode da su u potpunosti pružili odgovarajuću medicinsku uslugu i ističu da tvrdnje o vađenju zuba nisu tačne.

Iz ordinacije su izričito odbacili tvrdnje koje su se pojavile u medijima, prema kojima je Dž.D. u njihovoj ordinaciji navodno izvađen zub. Objašnjavaju da se takva intervencija nije dogodila te da je pacijentkinji pružen tretman koji je podrazumevao popravku zuba i primenu odgovarajućih lekova. 
Ističu takođe da je pacijentkinja nakon poseta njihovoj ordinaciji nastavila lečenje u drugim zdravstvenim ustanovama, te da dalji tok njenog lečenja nije bio pod njihovom nadležnošću.

"Iako smo pogođeni ovom situacijom, naglašavamo našu punu spremnost za saradnjom s nadležnim institucijama u cilju utvrđivanja svih činjenica koje se odnose na ovaj tragični događaj", naveli su iz stomatološke ordinacije, preneli su federalni mediji.

Prema pisanju sarajevskog Avaza, porodica preminule devojke potvrdila je da se stanje Dž.D. 2. oktobra naglo pogoršalo, zbog čega ju je majka hitno odvela u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gde je odmah operisana.

Iako su lekari dali sve od sebe, Dž.D. je 11. oktobra podvrgnuta još jednoj operaciji, nakon koje je preminula.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa