Region

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore na pauzi do daljeg

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2024

-

18:50

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore na pauzi do daljeg
Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore na pauzi do daljeg - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Današnja sednica Saveta za odbranu i bezbednost Crne Gore je prekinuta i biće na pauzi do daljeg, a nastavak će uslediti kada to dozvole agende članova Saveta, saopšteno je danas iz Kancelarije šefa države Jakova Milatovića.  

"Današnja sednica Saveta za odbranu i bezbednost je pauzirana, i biće nastavljena kada to dozvole agende članova Saveta", navodi se u saopštenju.  

Glavna tema sednice bilo je pismo načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Zorana Lazarevića članovima vrhovne komande, u kom optužuje ministra odbrane Dragana Krapovića za delovanje koje šteti VCG i urušava njenu borbenu gotovost.

S druge strane, Krapović je rekao da je Lazarević odgovoran za brojne zloupotrebe.  

Sednici su prisustvovali i Lazarević i Krapović.  

Krapović je juče na konferenciji za medije kazao da je obavestio vrhovnog državnog tužioca da ima saznanja o nezakonitim radnjama načelnika Generalštaba Vojske Lazarevića.  

Krapović je rekao da, zbog očuvanja vladavine prava, očekuje da tužilaštvo sprovede istragu da li u postupcima Lazarevića ima elemenata krivičnog dela, a da čeka da čuje šta će članovi Saveta za odbranu i bezbednost reći na više disciplinskih prekršaja načelnika.  

Lazarević je nakon toga reagovao, poručivši da je tačno da je pisao članovima Saveta za odbranu i bezbednost, jer je Krapović zabranio da se komunicira sa kabinetima predsednika Vlade i Skupštine, ne i sa predsednikom.  

Pozivajući se na neimenovani izvor, podgoričke Vijesti tvrde da predsednik Crne Gore Jakov Milatović navodno nije želeo na sednici da podrži smenu načelnika Generalštaba Zorana Lazerevića koju je predložio ministar odbrane Dragan Krapović, iako su, kaže, taj predlog podržala preostala dva člana vrhovne komande - premijer Milojko Spajić i predsednik Skupštine Andrija Mandić.  

Prema tvrdnji tog izvora, Milatović je tražio "da se spusti lopta" i tražio od Krapovića da Lazareviću ukine zabranu aktivnosti u inostranstvu.  

Krapović je to navodno odbio, rekavši da su to njegove nadležnosti i da neće odstupiti od njih.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa