Region

U Hrvatskoj uhapšen čelnik SDSS-a: Dragutin Ćelap osumnjičen za ratni zločin, oglasio se Pupovac

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2024

-

18:04

U Hrvatskoj uhapšen čelnik SDSS-a: Dragutin Ćelap osumnjičen za ratni zločin, oglasio se Pupovac
U Hrvatskoj uhapšen čelnik SDSS-a: Dragutin Ćelap osumnjičen za ratni zločin, oglasio se Pupovac - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je danas da je zatečen vešću o hapšenju čelnika ogranka te stranke iz Topuskog Dragutina Ćelapa, koji je osumnjičen za ubistvo hrvatskog civila 1991. godine i istakao da ta stranka osuđuje svaki ratni zločin i žale za žrtvama.

"Zatečeni smo tim događajem jer saznanja o tome za šta ga terete nismo imali. Svaki ratni zločin osuđujemo i za svakom žrtvom žalimo", kazao je Pupovac u izjavi za Hinu.

Ustvrdio je da istražnim i pravosudnim telima, kao i mogućoj odbrani Dragutina Ćelapa ostavljaju da utvrde osnovanost krivične prijave i činjenično stanje u vezi zločina za koji se tereti uz poštovanje načela presumpcije nevinosti tokom postupka.

"Nadležna tela stranke ovu će okolnost vrlo brzo raspraviti i doneti odgovarajuće odluke", dodao je Pupovac, uz izvinjenje što se ranije nije javio na telefon jer je bio na putu.

Vest o hapšenju Ćelapa prenela je ranije Hina navodeći da im se Pupovac nije javio na telefon.

Sisačka policija je na svojoj internet stranici saopštila da je uhapšen 70-godišnjak, ne otkrivajući njegov identitet, a da je reč o Ćelapu potvrdio im je i izvor u županijskoj organizaciji SDS S-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa