Region

Monstat 1. oktobra aktivira softver za proveru podataka iz Popisa stanovništva

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2024

-

10:24

Monstat 1. oktobra aktivira softver za proveru podataka iz Popisa stanovništva
Monstat 1. oktobra aktivira softver za proveru podataka iz Popisa stanovništva - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorska Uprava za statistiku (Monstat) aktiviraće 1. oktobra softver za proveru podataka iz Popisa stanovništva sprovedenog krajem prošle godine, bez obzira na to da li će poseban tročlani tim za kontrolu završiti svoj zadatak do tada, rečeno je za podgoričku Pobjedu iz ove državne institucije.

Potvrđene su i najave direktora Monstata Miroslava Pejovića da će građani vlastite podatke moći da da proveravaju do 7. oktobra.

"Naši rokovi neće biti pomereni niti promenjeni, bez obzira na dalje aktivnosti skupštinskog odbora za praćenje primene Sporazuma o uslovima za održavanje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, kao i praćenje sprovođenja procesa popisa", precizirali su iz Uprave.

Tako će novi konačni rezultati Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, sprovedenog od 3. do 28. decembra prošle godine, kako je ranije najavio Pejović, biti poznati 15. oktobra.

Navodi se da će svi detalji o načinu na koji će građani moći da proveravaju podatke koji su od njih prikupljeni tokom popisa, biti poznati 30. septembra.

Komentari (0)

Evropa