Region

Srbi ujedinjeno na izbore: "Za budućnost Podgorice" okupila sve srpske stranke na jednu listu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/08/2024

-

13:09

Srbi ujedinjeno na izbore: "Za budućnost Podgorice" okupila sve srpske stranke na jednu listu
Podgorica - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vanredni lokalni izbori u Podgorici se održavaju 29. septembra, a poslednje informacije iz glavnog grada Crne Gore koje prenose crnogorski mediji govore da su stranke srpske orijentacije odlučile da nastupe na jednoj listi.

Tako će se na listi "Za budućnost Podgorice" naći stari partneri iz okvira nekadašnjeg Demokratskog fronta, Nova srpska demokratija (NOVA) i Demokratski narodni pokret (DNP) kao najveći konstituenti nove koalicije u Podgorici.

Oko njih će se okupiti i Socijalistička narodna partija (SNP), Slobodna Crna Gora, Prava Crna Gora kao i Ujedinjena Crna Gora.

Prema pisanju "Vijesti", nosilac liste će biti aktuelna predsednica Skupštine glavnog grada Jelena Borovinić Bojović.

Dajković: Spremni smo za pobedu nad DPS i onima koji ga doživljavaju kao partnera

Povodom pristupanja koaliciji, u izjavi za IN4S, Vladislav Dajković je istakao važnost ovako široke koalicije.

"Naša koalicija je na poslednjim izborima u Podgorici pokazala kako izgleda pobednički recept kog se moramo držati. S tim u vezi, posebno me raduje činjenica da će koalicija "Za budućnost Podgorice" biti osnažena za dva prijateljska subjekta kakvi su SNP i Ujedinjena Crna Gora, što već sada daje ozbiljne naznake da se radi o najjačoj koaliciji u gradu", istakao je Dajković i dodao:

"Tokom proteklih godinu dana rada smo pokazali da smo stabilan činilac vlasti, pouzdan partner, ali i ozbiljni ljudi koji su svoj posao obavljali stručno, profesionalno i, najvažnije, časno i pošteno – bez jedne jedine afere. Spremni smo za novu pobedu nad Demokratskom partijom socijalista, ali i nad onima koji DPS doživljavaju kao partnere", saopštio je Dajković.

Kovačević: Ujedinjena Crna Gora će biti deo koalicije "Za budućnost Podgorice"

Ujedinjena Crna Gora biće deo koalicije "Za budućnost Podgorice" na prevremenim lokalnim izborima 29. septembra, saopštio je predsednik odbora te stranke u glavnom gradu Branko Kovačević, prenose "Vijesti".

"Nakon nekoliko sastanaka na nivou predsednika stranaka, i potom na osnovu konsultacija sa članovima Gradskog odbora, rukovodstvo Odbora Glavnog grada predložiće zajednički nastup Ujedinjene sa članicama koalicije 'Za budućnost Podgorice'. Naš odbor je ranije informisan i prihvatio je odluku da nosilac liste bude dr Jelena Borovinić Bojović", navodi on u saopštenju.

Kaže da je dogovor postignut jer je Ujedinjena imala u vidu raniji zajednički nastup u okviru koalicije "Za budućnost Crne Gore", na izborima 30. avgusta 2020. godine, "ali i sličnost ondašnjeg i današnjeg izazova".

"Onda smo se borili za istorijsku pobjedu nad bivšim režimom koji je pretio građanskom miru i međunacionalnim odnosima, a danas moramo brinuti o političkoj odbrani Podgorice od onih koji imaju skrivene i neskrivene namjere da nam u ovom ili onom obliku vrate stari režim kao 'novu' izvršnu vlast u Glavni grad. Kao i uvek, Ujedinjena Crna Gora je dužna da odgovori i ovog puta kroz političko zajedništvo sa svima koji ne pristaju na 'farbanje' i prepakivanja starih kadrova, odnosno, na njihovo novo ustoličenje nakon manje od dve godine. Opasnost je realna i ozbiljna, pa je i naša odgovornost adekvatna", zaključuje Kovačević.

Komentari (0)

Evropa