Region

Helikopter Oružanih snaga BiH izvučen iz Jablaničkog jezera

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2024

-

15:31

Helikopter Oružanih snaga BiH izvučen iz Jablaničkog jezera
Helikopter Oružanih snaga BiH izvučen iz Jablaničkog jezera - Copyright Youtube/Avaz TV/Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite FBiH danas su nakon velikih napora uspeli da izvuku helikopter Oružanih snaga iz Jablaničkog jezera.

Kako je saopštila Federalna uprava Civilne zaštite (FUCZ) helikopter je izvučen nakon priprenih radnji koje su počele juče ujutru.

"Pripadnici Federalne specijalizovane jedinice za spašavanje pod vodom FUCZ i Oružanih snaga BiH, uz pomoć teške mašine, izvukli su helikopter OSBiH koji se pre dva dana srušio u Jablaničko jezero kod Buturović Polja", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Federalna uprava civilne zaštite je na zahev Ministarstva odbrane BiH uputila ronioce, pripadnike Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom sa potrebnom specijalizovanom opremom i čamcima koji su se odmah uputili na mesto pada helikoptera.

"Nakon što je ronilački tim Specijalne jedinice Federalne uprave policije u Jablaničkom jezeru locirao helikopter, ronioci Federalne specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom i Interventne spasilačke službe Mostar juče su zaronili na navedenoj lokaciji u cilju povlačenja helikoptera prema obali jezera kako bi se olakšalo njegovo izvlačenje iz vode", stoji u saopštenju.

Helikopter Oružanih snaga BiH srušio se pre dva dana u Jablaničko jezero u toku priprema pred vežbu. U letilici su bile četiri osobe, od kojih je samo jedna zadobila ozbiljnije telesne povrede.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa