Region

Opština Sanski Most proglasila trodnevnu žalost nakon trostrukog ubistva

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2024

-

13:46

Opština Sanski Most proglasila trodnevnu žalost nakon trostrukog ubistva
Opština Sanski Most proglasila trodnevnu žalost nakon trostrukog ubistva - Copyright Tanjug AP/Edvin Zulic

veličina teksta

Aa Aa

Lokalne vlasti Opštine Sanski Most donele su odluku o proglašenju trodnevne žalosti nakon brutalnog ubistva troje zaposlenih u Mešovitoj srednjoj školi u ovom mestu.

"Na sednici kolegijuma Opštinskog veća Sanski Most danas je doneta odluka da se proglasi trodnevna žalost zbog tragičnog događaja koji se juče desio u sanskoj Gimnaziji. Takođe, odlučeno je da se sutra u 11 sati održi komemorativna sednica u znak sećanja na Nijaza Halilovića, Nisvetu Kljunić i Gordanu Midžan u prostoru bioskopske sale", saopšteno je iz Opštine Sanski Most.

Tanjug AP/Edvin Zulic

 

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u školi u Sanskom pomoćnik radnik Mehemed Vukalić, koji je nakon zločina pokušao samoubistvo. On je prebačen na UKC Republike Srpske, gde je operisan i njegovo zdravstveno stanje je danas stabilno. Motivi ovog zločina se utvrđuju.

Direktor: Važno je izbeći nepotvrđene informacije o tragičnom događaju

Javna ustanova "Mešovita srednja škola" u Sanskom Mostu oglasila se danas saopštenjem nakon što se u objektu, koji dele s Gimnazijom, dogodio stravičan zločin, ka su ubijeni direktor škole, nastavnica engleskog jezika i sekretarica. Saopštenjem, koje je potpisao direktor ove škole Asmir Džafić, zamolili su javnost za obazrivost i poštovanje prema pogođenim porodicama i školskoj zajednici.

"Istraga se još vodi, i važno je da se izbegne širenje nepotvrđenih informacija koje bi mogle dodatno uzrujati pogođene. U narednim danima, "Mješovita srednja škola" Sanski Most će se truditi da pruži sve potrebne informacije i podršku prema potrebi. Zahvaljujemo svima na razumevanju i podršci u ovim teškim trenucima", navodi se u saopštenju.

Ističe se da su duboko potreseni tragičnim događajem, te da je gubitak Nijaza Halilovića, Gordane Midžan i Nisvete Kljunić nepojmljiv gubitak.

"Izražavamo najdublje saučešće porodicama i prijateljima svih koji su pogođeni ovim tragičnim incidentom. Naša srca su s njima u ovim teškim trenucima - navode iz "Mešovite srednje škole".

Istakli su da kao obrazovna ustanova razumeju važnost podrške i solidarnosti u ovim situacijama, te da su u stalnom kontaktu s JU Gimnazijom Sanski Most.

"Naši učenici, nastavnici i osoblje su obavešteni o događaju i pružena im je emocionalna i psihološka podrška, kako bi se nosili sa ovom teškom situacijom", navedeno je u saopštenju, koje prenose federalni mediji.

Komentari (0)

Evropa