Region

Dodik odgovorio ambasadoru Marfiju scenom iz kultne serije "Kamiondžije": Otkači se od nas...

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2024

-

19:20

Dodik odgovorio ambasadoru Marfiju scenom iz kultne serije "Kamiondžije": Otkači se od nas...
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je scenom iz kulturne srpske serije "Kamionidžije" odgovorio danas američkom ambasadoru u BiH, uz konstataciju da je Majklu Marfiju očigledno dosadno.

"Marfiju je očigledno dosadno. Evo mu nekoliko saveta", napisao je Dodik na platformi "X" uz insert iz 'Kamiondžija', gde proslavljeni glumac Miodrag Petrović Čkalja izgovara dobro poznate rečenice:

"Idi, lezi, bre, spavaj. Odmaraj se, uživaj, bre! Idi igraj karte, telefoniraj, ženi se, igraj šah. Idi bistri svetsku politiku, piši Reganu, Andropovu, savetuj se sa Krajgerovom komisijom. Radi šta ’oćeš, samo se otkači od nas, ljubim te".

Dodikovom odgovoru prethodila je objava iz Ambasade SAD u Sarajevu kojom se investitori pozivaju da izvrše, kako se navodi, dubinsku analizu pre ulaganja u BiH.

"To uključuje izbegavanje izlaganja američkim sankcijama i potvrđivanje prava vlasništva nad zemljom kako bi se izbeglo uplitanje u potencijalno nezakonit i/ili neustavan aranžman", navode iz Ambasade SAD i napominju da je to posebno važno u Republici Srpskoj, gde, kako navode, "secesionistički postupci čelnika, nastojanja da se protivustavno preuzme kontrola nad državnom imovinom i nesprovođenje odluka visokog predstavnika stvaraju pravne rizike koji dodatno komplikuju poslovno okruženje”.

“Potencijalni investitori bi trebalo da potraže informisanog pravnog savetnika za savet o učincima odluka Ustavnog suda BiH iz jula ove godine, koji je u dva važna slučaja presudio da entiteti nisu nadležni da raspolažu državnom imovinom na bilo koji način, uključujući vlasništvo, zakup, koncesiju ili privremeno korišćenje. Sud je takođe pojasnio da se svaka prenamena državne imovine kvalifikuje kao raspolaganje, što je izričito zabranjeno”, saopšteno je iz Ambasade SAD na društvenoj mreži "X".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa