Region

Osumnjičeni za masovno ubistvo u Daruvaru optužen za 11 krivičnih dela: Naložena obdukcija žrtava

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2024

-

15:36

Osumnjičeni za masovno ubistvo u Daruvaru optužen za 11 krivičnih dela: Naložena obdukcija žrtava
Osumnjičeni za masovno ubistvo u Daruvaru optužen za 11 krivičnih dela: Naložena obdukcija žrtava - Copyright TANJUG/FOTO HINA/NIKOLA BLAŽEKOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni za ubistvo šest osoba i više ranjenih u Domu za stare u Daruvaru, penzionisani vojni policajac Krešimir Pahoki (51) tereti se za 11 krivičnih dela, saopštila je Policija.

U saopštenju se navodi da je završeno kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 51-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je pucajući iz vatrenog oružja počinio 11 krivičnih dela.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 51-godišnjak juče, 22. jula, ušao u prostor ustanove za smeštaj starijih i nemoćnih osoba u Daruvaru gde je u nameri da liši života više osoba pucao iz vatrenog oružja čime je počinio 11 krivičnih dela: teškog ubistva ženske osobe, četiri krivična dela teškog ubistva, jedno krivično delo ubistva u pokušaju i dva krivična dela ubistva u pokušaju.        

Navodi se da je zamenica županijskog državnog tužioca u Županijskom državnom tužilaštvu u Bjelovaru naložila obdukciju smrtno stradalih osoba.

"Zbog sumnje u počinjenje navedenih krivičnih dela protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava Županijskom državnom tužilaštvu u Bjelovaru i on je preda pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske", navodi se u saopštenju.

Trinaest štićenika doma u kojem se dogodio masakr, od kojih je 11 nepokretno, smešteno je u Veteranski centar u Daruvaru, gde im je pružena sva neophodna zaštita, saopštio je šef tog centra Dren Stoček.

"Nama su prioritet trenutni korisnici. U boli i žalosti smo sa porodicama poginulih. Premeštamo stvari. Baš je urgentno stanje. Nama je prioritet da svi preživeli korsinici dobiju adekvatnu zaštitu", rekla je kćer vlasnice doma, za HRT.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa