Region

Incident na trci u Osijeku: Automobil izgubio kontrolu i uleteo među gledaoce, povređeno šest osoba (VIDEO)

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2024

-

17:24

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Svih šest gledalaca povređenih u naletu automobila na trkama u Čepinu kod Osijeka, zbrinuto je tokom poslepodneva u osječkom Kliničko-bolničkom centru i poslati su na kućno lečenje, rekao je zamenik direktora KBC Osijek Krunoslav Šego.

Dvoje od šestoro povređenih imaju prelome koji ne zahtevaju bolničko lečenje i poslat su kući, izjavio je Šego Hini.

Portparol Autokluba Slavonija Marko Žurović rekao je za RTL da je pre starta, tokom grejanja guma, vozač izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu.

"Ima povređenih, radi se o nekoliko preloma. Sve je sanirano, odvezeni su ambulantnim vozilima u KBC Osijek. Trka je prekinuta za danas, ali manifestacija se nastavlja i onaj ko je došao pogledati automobile, moći će i dalje to da uradi. Što se tiče same trke, to je to za danas", naveo je Žurović.

On je istakao i da su svi automobili, kao i vozači, prošli sigurnosne provere, i da je ovo prva nesreća koja im se dogodila u više od 100 organizovanih trka.

Vozač je iz nesreće izašao bez povreda, a brzina kojom je udario u ogradu, prema rečima portparola, "bila je mala".

Prema prvim informacijama, automobil je izgubio kontrolu, izleteo sa staze i udario gledaoce koji su sedeli u prvom redu montažne tribine postavljene odmah do staze.

Nesreća se dogodila nedugo nakon starta trke.

Vozač automobila nije bio pod uticajem alkohola

O incidentu su se kratko oglasili i na službenom Fejsbuku Osijek strit rejsa.

"Jedan od vozača izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u tribinu, pri čemu je povređeno nekoliko gledalaca. Brzom reakcijom medicinskog tima, svim povređenima pružena je pomoć i niko nije u životnoj opasnosti", naveo je organizator.

Iz bolnice su saopštili da su u hitnom prijemu zbrinuli danas oko 16 sati šest povređenih osoba s 31. Osijek Strit rejsa.

Svi povređeni su van životne opasnosti i nakon pružene pomoći otpušteni na kućno lečenje, kažu u KBC Osijek.

Prema prvim informacijama policije, vozač automobila nije povređen i nije bio pod uticajem alkohola.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa