Biznis vesti

Vučević: Do kraja godine povećanje penzija za 11 odsto, prosečna penzija 2027. 650 evra

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2024

-

18:53

Vučević: Do kraja godine povećanje penzija za 11 odsto, prosečna penzija 2027. 650 evra
Vučević: Do kraja godine povećanje penzija za 11 odsto, prosečna penzija 2027. 650 evra - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas u Vrnjačkoj Banji da je glavni zadatak Vlade Srbije da prosečna penzija do 2027. godine bude 650 evra.

Otvarajući 17. Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, Vučević je istakao da kontinuitet mora biti održan, ne pro forme radi i da će penzije do kraja godine biti povećane za oko 11 odsto.

"Poruka predsednika države i Vlade Srbije je da ćemo do kraja godine povećati penzije za oko 11 posto. U naredne dve godine država će trajno rešiti pitanje penzionera sa najmanjim primanjima. To je drugi zadatak Vlade. A treći zadatak je da vas pozivamo da se uključite u donošenje svih najvažnijih pitanja za državu i društvo", naglasio je Vučević. 

Premijer je istakao da penzioneri ne mogu da budu na marginama događanja i da je molba predsednika države i Vlade Srbije da se zajednički donose najvažnije odluke.

"Hvala na svemu što ste radili za Srbiju sve ove godine. Da nije bilo vas ne bismo do kraja godine spojili Moravski koridor, Trstenik i Vrnjačku Banju sa auto-putem, da nije bilo vas ne bi Srbija opstala. Hajde da radimo svi zajedno da naša deca i unuci ostanu da rade u Srbiji. To će biti zlatna medalja u najtežoj disciplini, da sačuvamo Srbiju", poručio je Vučević.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis