Biznis vesti

Kragujevčanima uručeno 118 ugovora za nabavku kotlova na gas i pelet: Subvencija pokriva do 50 odsto iznosa

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2024

-

13:57

Kragujevčanima uručeno 118 ugovora za nabavku kotlova na gas i pelet: Subvencija pokriva do 50 odsto iznosa
Kragujevčanima uručeno 118 ugovora za nabavku kotlova na gas i pelet: Subvencija pokriva do 50 odsto iznosa - Copyright Tanjug/Ministarstvo zaštite životne sredine

veličina teksta

Aa Aa

U Kragujevcu je danas dodeljeno 118 ugovora građanima koji su dobili subvencije za nabavku kotlova na gas i pelet, objavljeno je na oficijelnom gradskom sajtu.

Ugovori su uručeni u okviru projekta "Doprinos energetskoj tranziciji kroz modernizaciju sistema grejanja na teritoriji grada Kragujevca" koji lokalna samouprava realizuje u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

Zamenik gradonačelnika Dejan Ružić, koji je Kragujevčanima uručio ugovore, rekao je da Grad Kragujevac treću godinu zaredom u saradnji sa resornim ministarstvom podržava zamenu kotlova u cilju smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora.

Prema njegovim rečima, u prethodne tri godine ukupno 353 Kragujevčana dobilo je subvencije u ukupnom iznosu od oko 27 miliona dinara.

Subvencija pokriva do 50 odsto iznosa potrebnog za zamenu kotla, a od ukupno 118 krajnjih korisnika 99 se odlučilo za kotlove na gas, a 19 za kotlove na pelet.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis