Biznis vesti

Obimni radovi u termoelektrani "Kostolac B", Živković: Remont bloka B1 biće završen pre početka grejne sezone

Komentari

Autor: FoNet

25/07/2024

-

11:55

Obimni radovi u termoelektrani "Kostolac B", Živković: Remont bloka B1 biće završen pre početka grejne sezone
Obimni radovi u termoelektrani "Kostolac B", Živković: Remont bloka B1 biće završen pre početka grejne sezone - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor "Elektroprivrede Srbije" (EPS) Dušan Živković rekao je danas da obimni radovi na kapitalnom remontu bloka B1 u termoelektrani "Kostolac B" teku planiranom dinamikom i da će biti završeni pre početka grejne sezone, saopšteno je iz EPS.

Prema njegovim rečima, prvi kapitalni remont na bloku B1 u Kostolcu od završetka revitalizacije 2014. godine počeo je u maju i smatra se jednim od najvažnijih poduhvata na obezbeđivanju sigurnog rada u narednim godinama postrojenja snage 350 megavata.

Najviše poslova radi se na kotlovskom postrojenju zbog pobolјšanja parametara, menjaju se delovi na Cevnom sistemu, radi se kapitalni remont turbogeneratora i rekonstruiše sistem snabdevanja vodom na postrojenju za pripremu i transport pepela i šlјake.

Osim toga, ugrađuje se sistem sekundarnih mera za redukciju azotnih oksida.

Živković tvrdi da se kapitalnim remontima pobolјšavaju karakteristike energetske efikasnosti blokova i ekološke performanse.

"Od svih angažovanih na remontu očekujem najviši nivo kvaliteta radova uz pridržavanje zadatih rokova", naglasio je Živković.

Kako je istakao, izvođači radova su i domaće firme, a radovi nisu prekidani ni tokom velikih vrućina, već su svi poslovi realizovani zahvalјujući dobroj organizaciju rada.

"U Kostolcu je u remontu i najstariji i najmanji blok A1, snage 100 megavata, koji bi trebalo da bude na elektroenergetskoj mreži početkom avgusta", naveo je Živković. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis