Planeta

Osumnjičeni za napad na Trampa izašao pred sud: Podignuta optužnica u dve tačke

Komentari

Autor: CNN, Euronews Srbija

16/09/2024

-

17:24

Osumnjičeni za napad na Trampa izašao pred sud: Podignuta optužnica u dve tačke
Rajan Vesli Rut - Copyright Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni za pokušaj ubistva bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa Rajan Vesli Raut, optužen je po dve tačke optužnice, prenosi CNN.

Tačke uključuju posedovanje vatrenog oružja od strane osuđenog kriminalca i posedovanje vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojem.  

Tokom saslušanja u federalnom sudu na Floridi Rout je odgovarao je na pitanja sudije klimanjem glavom i odgovorima "da sudija“, javljaju američki mediji.

Sudija je konstatovao da Raut ne može da priušti advokata nakon što je rekao da ima "nula sredstava“ u ušteđevini.

Osumnjičeni je, kako je rekao sudu, zarađivao 3.000 dolara mesečno pre hapšenja, ali nije imao nikakvu imovinu osim dva kamiona na Havajima.

Tanjug/AP/Rebecca Blackwell

 

Tužilac Adam Mekmajkl rekao je da će zatražiti istražni pritvor, navodeći rizik od bekstva i opasnost za zajednicu.

Ročište o pritvoru zakazano je za 23. septembar, a iznošenje optužnice za 30. septembar.

Podsećamo, incident se dogodio u golf klubu u Vest Palm Biču u nedelju, koji se nalazi na oko 15 minuta od Trampove rezidencije na Floridi Mar-a-Lago.

Naoružanog napadača su prvo primetili agenti Tajne službe, koji su proveravali teren dok je bivši predsednik igrao golf. Agenti, kako piše BBC, obično idu jednu rupu ispred kako bi izvršili bezbednosne provere. 

Puška, koju je okružni šerif Rik Bredšo prvobitno opisao da je u stilu AK-47, primećena je kako viri u žbunju. U tom trenutku Tramp je bio oko 272-557 metara udaljen od napadača, rekao je šerif.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet