Fokus

Bajden razgovarao sa guvernerima Džordžije i Severne Karoline, pogođene uraganom Helen

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2024

-

19:10

Bajden razgovarao sa guvernerima Džordžije i Severne Karoline, pogođene uraganom Helen
Bajden razgovarao sa guvernerima Džordžije i Severne Karoline, pogođene uraganom Helen - Copyright Tanjug/AP/Gerald Herbert

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da je razgovarao sa guvernerima Džordžije i Severne Karoline nakon što su te države pogođene uraganom Helen, u kome je nastradalo više od 100 ljudi.

Bajden je kazao da je rekao guverneru Severne Karoline Roju Kuperu da će posetiti tu savezni američku državu kasnije ove nedelje i da očekuje da će tamo biti do srede ili četvrtka, preneo je Rojters.

On je dodao da će "možda morati da zatraži" da Kongres održi posebnu sednicu kako bi usvojio dodatni finansijski paket za pomoć pogođenima.

Bajden je rekao da je u nevremenu nastradalo 100, a da se 600 ljudi vodi kao nestalo nakon uragana.

"Bićemo tu sa vama koliko god bude potrebno. Administracija Bajden-Haris će biti tu dok se posao ne završi", poručio je on.

Uragan Helen je izazvao velika razaranja i prekid isporuka električne energije za nekoliko miliona ljudi. Nevreme se u četvrtak uveče obrušilo na priobalno područje kod Big Benda na Floridi, a Helen je treći uragan koji je pogodio tu oblast u poslednjih 13 meseci.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet