Fokus

Pucnjava u srednjoj školi u SAD: Ubijena dva učenika i dva pofesora, priveden osumnjičeni 14-godišnjak

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/09/2024

-

18:42

Pucnjava u srednjoj školi u SAD: Ubijena dva učenika i dva pofesora, priveden osumnjičeni 14-godišnjak
Pucnjava u srednjoj školi u SAD: Ubijena dva učenika i dva pofesora, priveden osumnjičeni 14-godišnjak - Copyright Tanjug/AP/Mike Stewart

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje četiri osobe su ubijene, a više od 30 je ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi Apalači u kvartu Vajnder u Džordžiji, preneo je CNN, pozivajući se na neimenovane policijske izvore.

Jedan osumnjičeni je priveden nakon što je policija odgovrila na poziv o pucnajavi, javio je MSNBC.

U pucnjavi su ubijena dva učenika i dva nastavnika, rekao je u sredu direktor istražnog biroa Džordžije Kris Hozi.

"Četiri osobe su preminule u ovom incidentu. Devet ih je sa raznim povredama prebačeno u lokalne bolnice. Od onih koji su preminuli, dvoje su bili učenici, a dvoje su bili nastavnici u školi", rekao je Hozi, prenosi CNN.

Napadač je identifikovan kao Kodi Grej (14), učenik u srednjoj školi i nalazi se u pritvoru, a biće optužen za ubistvo i biće mu suđeno kao odrasloj osobi, dodao je Hozi.

U lokalnoj bolnici hospitalizovan je neutvrđen broj pacijenata s ranama od vatrenog oružja, a najmanje pet ekipa hitne pomoći i dalje je u školi, kao i veliki broj policijskih službenika.

Učenici su evakuisani i pristup školi je onemogućen.

Više policijskih izvora reklo je da je škola neposredno pred napad primila pretnju telefonom, kada je nepoznato lice reklo da će škola Vajnder biti prva od pet škola u kojima se sprema pucnjava.

Policijski zvaničnici za CNN naveli su da nije poznato ko je uputio poziv, ali da se poziv istražuje.

''Policija je primila o poziv u napadaču s vatrenim oružjem u školi oko 10 časova i 20. minuta, a službenici su stigli na mesto događaja za nekoliko minuta. Kada su naišli na napadača, on se odmah predao i priveden je", dodao je Hozi.

Bela kuća je saopštila da je predsednik Džo Bajden obavešten o pucnjavi.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet