Fokus

Trampu zabranjeno da tokom kampanje koristi i pesme Ajzaka Hejza

Komentari

Autor: Tanjug

03/09/2024

-

23:20

Trampu zabranjeno da tokom kampanje koristi i pesme Ajzaka Hejza
Donald Tramp - Copyright Tanjug/AP/Mary Altaffer

veličina teksta

Aa Aa

Federalni sudija američke savezne države Džordžije Tomas Treš zabranio je kandidatu Republikanske partije na predstojećim predsedničkim izborima Donaldu Trampu da koristi pesmu pokojnog soul pevača Ajzaka Hejza na svojim predizbornim skupovima, najmanje za vreme razmatranja tužbe Hejzove porodice koja traži potpunu zabranu.

Reč je o pesmi "Hold on, I'm comin", koju napisali Hejz i Dejvid Porter, prenosi Guardian.

Preliminarna presuda ne zahteva od Trampovog tima za kampanju da sa interneta ukloni video snimke prethodnih događaja na kojima je pesma puštana, i ostaće na snazi dok se ne reši šira tužba koju je podnela Hejzova porodica.

Hejzov sin, Ajzak Hejz III, pozdravio je presudu, rekavši da ona treba da posluži kao ohrabrenje drugim muzičarima koji ne žele da Tramp ili neki drugi političari koriste njihovu muziku.

Tramp je najmanje četiri godine koristio tu pesmu, prekršivši time autorska prava u najmanje 134 navrata.

Ovom zabranom proširen je spisak muzičara koji su Trampu zabranili da koristi njihovu muziku.

Poslednji muzičar koji mu je to zabranio je gitarista i bivši član grupe Vajt Strajps, Džek Vajt, koji je zabranio korišćenje pesme "Seven Nation Army".

Među muzičarima koji su zabranili Trampu da koristi njihove pesme su i ABBA ("The Winner Takes It All" i "Money, Money, Money"), Selin Dion ("My Heart Wll Go On"), Bijonse ("Freedom"), i Foo Fighters.

Tokom prethodnih kampanja, izvođači Adel, Aerosmith i Guns N' Roses su osudili neodobreno korišćenje njihove muzike.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet