Fokus

Novi incident na skupu Donalda Trampa: Muškarac skočio na stub, obezbeđenje upotrebilo šoker

Komentari

Autor: 24sedam.rs

31/08/2024

-

16:56

Novi incident na skupu Donalda Trampa: Muškarac skočio na stub, obezbeđenje upotrebilo šoker
Novi incident na skupu Donalda Trampa: Muškarac skočio na stub, obezbeđenje upotrebilo šoker - Copyright Printscreen/Twitter/mollie_don

veličina teksta

Aa Aa

Policajci su u petak na mitingu Donalda Trampa u Džonstaunu u Pensilvaniji oputrebili šoker na čoveku koji je pokušavao da se probije u prostor za medije.

Incident se dogodio usred pojačanih mera bezbednosti na predizbornim događajima republikanskog kandidata nakon prošlomesečnog pokušaja ubistva, prenosi "24sedam".

Prema izveštajima medija, muškarac je prešao preko stalka TV reportera i kamera i počeo da se penje na zadnji deo stuba iz amesta na kom su sedeli.

Prisutni u blizini tog područja pokušali su da izvuku prestupnika sa strukture, a policajci su ga na kraju savladali uz pomoć šokera.

Incident se dogodio ubrzo nakon što je Tramp kritikovao medije zbog, kako je opisao, nepovoljnog izveštavanja o njegovoj predsedničkoj kampanji i navodne pristrasnosti u korist njegove demokratske rivalke Kamale Haris.

Publika je klicala policiji dok je odvodila čoveka.

Nije poznato šta je motivisalo prestupnika na ovakav čin i da li je bio Trampov pristalica ili protivnik.

Ubrzo nakon toga, pripadnici policije su stavili lisice drugom čoveku u masi i ispratili ga sa događaja. Ostaje nepoznato da li je njegovo pritvaranje imalo veze sa prvobitnim incidentom.

Tramp se inače suočio sa smrću u julu kada je 20-godišnji Tomas Metju Kruks otvorio vatru na njega tokom mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

Kruks je ispalio nekoliko metaka, od kojih je jedan pogodio desno uvo bivšeg predsednika SAD. Jedan učesnik skupa je poginuo, a dvojica su teško povređena. Ubicu je potom likvidirala Tajna služba.

Komentari (0)

Svet