Fokus

Mask povodom hapšenja Durova podseća na Prvi amandman Ustava SAD

Komentari

Autor: Tanjug

25/08/2024

-

13:13

Mask povodom hapšenja Durova podseća na Prvi amandman Ustava SAD
Mask povodom hapšenja Durova podseća na Prvi amandman Ustava SAD - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki tehnološki magnat i vlasnik platforme X Ilon Mask reagovao je danas na hapšenje Pavela Durova, suosnivača platforme Telegram, podsetivši, između ostalog, na Prvi amandman Ustava SAD.

"Pogledajte ovu reklamu za Prvi amandman. Veoma je ubedljiva", napisao je Mask na svom X nalogu.

Mask navodi da izveštaji medija i objave na mreži X ukazuju da je hapšenje Durova povezano sa istragom o nedostatku moderacije na Telegramu, koja, navodno, olakšava kriminalne aktivnosti.

Durov je priveden na aerodromu Burž u predgrađu Pariza, objavili su sinoć francuski mediji.

profimedia

 

Uhapšen je nakon što je privatnim avionom sleteo na aerodrom iz Azerbejdžana, preneo je francuski kanal TF1.

Francuski pravosudni organi smatraju da zbog izostanka saradnje sa istražnim organima i alata koje platforma Telegram nudi, Durov snosi odgovornost za više krivičnih dela.

Durov, koji ima rusko i francusko državljanstvo, trebalo bi da se pojavi pred istražnim sudijom, a francuski mediji navode da ga već danas možda čeka optužnica zbog niza prekršaja kao što su terorizam, droga, pranje novca, prevara i krijumčarenje.

Ruska novinska agencija TASS javila je da ruski diplomatski zvaničnici preduzimaju "hitne korake" kako bi prikupili više informacija o situaciji.

Durov, čije bogatstvo je Forbs procenio na 15,5 milijardi dolara, suosnivač je platforme Telegram koji ima gotovo 900 miliona korisnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet