Fokus

SAD: Politika sankcija prema Venecueli u zavisnosti od razvoja situacije na izborima

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2024

-

23:27

SAD: Politika sankcija prema Venecueli u zavisnosti od razvoja situacije na izborima
SAD: Politika sankcija prema Venecueli u zavisnosti od razvoja situacije na izborima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sjedinjene Američke Države su spremne da prilagode svoju politiku sankcija Venecueli u zavisnosti od toga šta će se desiti na predsedničkim izborima u toj latinoameričkoj zemlji, saopštili su visoki američki zvaničnici.

Vašington će pratiti postizborni prelazni period i prema tome će prilagoditi svoj odgovor, dodali su zvaničnici, prenosi Rojters.

Bela kuća je juče izrazila zabrinutost zbog pretnje nasiljem na izborima u Venecueli u nedelju i upozorila predsednika Nikolasa Madura na potrebu da se održi pošteno glasanje bez političke represije ili zastrašivanja.

U Venecueli se u nedelju održavaju predsednički izbori na kojima će građani te zemlje odlučivati da li da daju aktuelnom predsedniku Nikolasu Maduru treći uzastopni mandat ili podrže kandidata opozicije Edmunda Gonzalesa Urutia.

Više od 21 miliona građana ima pravo glasa u Venecueli, međutim, zbog odlaska iz zemlje više od 7,7 miliona ljudi zbog dugogodišnje ekonomske krize, broj potencijalnih glasača iznosi oko 17 miliona, preneo je AP.

Komentari (0)

Svet