Fokus

Šest osoba umrlo u luksuznom tajlandskom hotelu, cijanid pronađen na šoljama

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2024

-

08:59

Šest osoba umrlo u luksuznom tajlandskom hotelu, cijanid pronađen na šoljama
Šest osoba umrlo u luksuznom tajlandskom hotelu, cijanid pronađen na šoljama - Copyright Tanjug AP/Napat Kongsawad

veličina teksta

Aa Aa

Trojica muškaraca i tri žene pronađeni su mrtvi u sobi luksuznog hotela u centru Bangkoka, a, kako je otkriveno, policija smatra da je uzrok smrti trovanje cijanidom čiji tragovi su pronađeni na šoljama i čajniku.

Tela je otkrilo osoblje u sobi na petom spratu hotela Grand Hajat, nakon što se gosti nisu odjavili iz hotela posle više od 24 sata, rekao je komesar policije Bangkoka Thiti Saengsavang, prenosi CNN.

Tanjug AP/Chatkla Samnaingjam

 

Sky news piše kako su četiri tela pronađena u dnevnoj sobi, a dva u spavaćoj. Kako je ranije saopšteno, policija je saopštila da ništa ne ukazuje na pljačku i da na telima nema znakova fizičkog nasilja, ali da su u sobi pronađene šolje sa tragovima belog praha, zajedno sa netaknutom hranom koja je ranije naručena, tako da policija sumnja i na trovanje.

Tanjug AP/Napat Kongsawad

 

General-potpukovnik policije i šef odeljenja za forenziku Trairong Pivpan, rekao je na konferenciji za novinare da je neko od gostiju počinio ubistva.

"Nakon što je osoblje donelo šoljice za čaj i dve boce tople vode, mleko i čajnike... neko od pristunih je sipao cijanid", rekao je on.

Prvi rezultati obdukcije očekuju se sutra.Vlasti trenutno tragaju za sedmom osobom koja je bila jedna od gostiju hotela, a sada je mogući osumnjičeni.Poznato je da su među žrtvama i dvojica državljana SAD.

Tanjug AP/Napat Kongsawad

 

Američki Stejt department rekao je da je upoznat sa slučajem i da se slučaj istražuje.

"Kad god američki državljanin umre u stranoj zemlji, lokalne vlasti su odgovorne za utvrđivanje uzroka smrti. Često sarađujemo sa lokalnim vlastima kada je reč o smrti američkih državljana, tako da će to i sada biti slučaj", rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet