Politika

Jovanov: Sramna sednica o sramnom predlogu zakona, mislim da je građanima Srbije sada sve jasno

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2024

-

19:08

Jovanov: Sramna sednica o sramnom predlogu zakona, mislim da je građanima Srbije sada sve jasno
Tanjug/Marko Đoković - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" u Skupštini Srbije Milenko Jovanov izjavio je da je današnja, kako je rekao, "sramotna sednica o sramotnom predlogu zakona" završena onako kako je i počela - sramno, jer je prilikom glasanja za izmene Zakona o rudarstvu u sali bilo 84 od 86 poslanika koji su predložilo taj zakonski akt.

Na konferenciji za medije u holu Skuštine Srbije neposredno po završetku sednice, Jovanov je naglasio da na glasanju nije bilo onoliko poslanika opozicije koliko koliko ih je tražilo tu sednicu i koliko ih je predložilo taj zakonski akt.

"Mislim da je građanima Srbije sada sve jasno. Nakon velike priče, nakon zaricanja, nakon busanja u grudi, nakon histerije, nakon vike, nakon stavljanja šajkača na glavu, nakon govora koje su neki umislili valjda da su ni manje ni više nego Novi Miloš i Karađorđe, došli smo dotle da nisu skupili ni čak tih 86 poslanika koji su ovo tražili", rekao je Jovanov.

Kako je rekao, time je opozicija svima jasno pokazala da to nije nikakva bitka generacije i nikakva najvažnija tema.

"Ovo jeste najvažnije pitanje za njih, jer je to njima pitanje političkog opstanka i to jeste najvažnija bitka za njih, jer je to bitka da ostanu na političkoj sceni, pošto nikakvu politiku nemaju. Onda kao oni jahači talasa čekaju da vide šta će trenutno u narodu da se desi, koja je tema koju mogu da zlupotrebe i da pokušaju na tom talasu da ušićare neki politički poen. Dakle, nezainteresovani, nesposobni da osmisle politiku, 84 poslanika opozicije od 86 koji su potpisali taj predlog zakona se našao u sali", rekao je Jovanov.

Poslanici Skupštine Srbije, posle četvorodnevne rasprave, većinom glasova izjasnili su se protiv predloga opozicije za izmenu Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima kojima je tražena zabrana istraživanja i eksploatacije bora i litijuma.

Za usvajanje zakonskih izmena glasalo je 84 od prisutnih 214 poslanika, protiv je bilo 128, uzdržanih nije bilo, a dva poslanika nisu glasala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija