Politika

Vučević i Kever: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem istorijskom nivou

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2024

-

13:18

Vučević i Kever: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem istorijskom nivou
Vučević i Kever: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem istorijskom nivou - Copyright Tanjug/Valda Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i predsedniko Narodne skupštine Mađarske Laslo Kever istakli su tokom sastanka u Beogradu da su odnosi dve države i dva naroda na najvišem istorijskom nivou i istakli da od strateškog partnerstva dve države koristi imaju Balkan i Srednja Evropa, ali i ceo kontinent, jer srpsko-mađarsko jedinstvo doprinosi stabilnosti, razumevanju i saradnji u Evropi.

Vučević je naglasio je da srpsko-mađarski odnosi mogu da posluže kao primer svima u svetu i obrazac koji treba slediti, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednik Parlamenta Mađarske naglasio je da ta država u celosti podržava evropski put Srbije i dodao da zvanični Beograd može da se osloni na svoje mađarske prijatelje tokom reformskog procesa i kada je reč o isticanju značaja integracije celog Zapadnog Balkana u EU, prilikom rasprava u Briselu, koje će uslediti u narednom periodu. 

Tanjug/Valda Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Vučević je sagovornika upoznao sa teškim položajem srpskog naroda na AP Kosovu i Metohiji, koji se svakodnevno suočava sa terorom režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.  

Premijer Vučević naglasio je da je Beograd posvećen očuvanju mira u regionu i iznalaženju rešenja koje bi bilo održivo i zadovoljilo interese i Srba i Albanaca. 

Tanjug/Valda Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Predsednik Vlade je istakao da je pozicija Srbije ostala ista i da će u skladu s tim, imajući u vidu celokupan proces dijaloga, Beograd nastaviti da dosledno ispunjava svoje obaveze o kojima je predsednik Aleksandar Vučić vrlo jasno i precizno govorio, kao i da nikada neće odustati od formiranja Zajednice srpskih opština i osiguranja pune bezbednosti i ravnopravnosti Srba i svih drugih građana koji su izloženi nasilju prištinskih vlasti, uvek vodeći računa o poštovanju odredbi Ustava i zakona Srbije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija