Politika

Vučević posle posebne sednice Vlade Srbije: Nećemo ostaviti Srbe sa Kosova i Metohije

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2024

-

13:26

Vučević posle posebne sednice Vlade Srbije: Nećemo ostaviti Srbe sa Kosova i Metohije
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/JOVANA KULAŠEVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Miloš Vučević obratio se javnosti posle posebne sednice Vlade Srbije koja je bila posvećena situaciji na Kosovu i Metohiji.

"Sinoć smo se dogovorili da Vlada već danas krene u realizaciju. Moja molba je da svi pogledaju još jednom konferenciju i razumeju ono što treba dalje da radimo. Ključna tačka je zaključak kojim se nalaže aktivnost i mere koje moraju sva ministarstva da primene u cilju zaštite naroda na KiM. To je povezano sa pet oblasti o kojima je predsednik pričao", rekao je on.

Vučević je podsetio na pet poteza koje je najavio predsednik Vučić.

"U ime i prezime ćemo znati svakoga ko sprovodi nasilje nad Srbima! I ići ćemo ka Skupštini sa zahtevom da se nelegalnim proglase svi akti Prištine koji nisu usaglašeni sa postignutim sporazumima. Imali smo i tačku koja proizilazi iz današnje promocije mladih oficira, a to je usvojen zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da hitno pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka u trajanju od 75 dana. Sledeće nedelje će biti sednica, biće i predsednik nadam se na njoj", kazao je premijer.

Tanjug/JOVANA KULAŠEVIĆ

 

Dodaje da će služenje vojnog roka biti višeslojno angažovanje regruta, i da će to biti na ponos i čast svih mladića koji će služiti vojsku.

"Ideja nam je da to zaživi polovinom sledeće godine! Sva ministarstva su dobila konkretne zadatke na implementaciji svega što je predsednik juče predstavio, i ovaj nalog Ministarstvu odbrane. To je ono što mogu da podelim sa vama", rekao je on.

"Moj je apel i želja da Srbi na KiM ostanu, da niko ne širi paniku, da vide da Srbija vodi računa o njima, nema predaje Kosova i Metohije. Nećemo ići u ratove i sukobe, ali mnogo je važno da Srbi ostanu tamo gde žive vekovima. Sve što radimo, radimo za njih", istakao je premijer.

Dodao je da se ne obazire na bilo kakve reakcije Prištine, i da oni nisu implementirali ništa što je dogovarano još od 2012. godine.

Printskrin/Tanjug video

 

"Ne marim za reakciju Prištine, brinem samo za naš narod na KiM, kao i predsednik i cela Vlada. Nećete biti ostavljeni, Srbija vas neće ostaviti, ovo su ozbiljne mere koje spremamo, a bez ulaska u konflikt i rat", zaključio je Vučević.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić je predstavio sinoć tokom obraćanja javnosti u Palati Srbija, zahteve i poteze Srbije u vezi sa situacijom na KiM, podeljene u pet oblasti i istakao da će u tom cilju biti pokrenuta globalna diplomatska kampanja i da će razgovarati do kraja novembra sa 60 svetskih lidera kojima će predstaviti sedam nužnih tačaka za napredak u dijalogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija