Politika

Boranijašević: Izmeštanje Univerziteta iz Kosovske Mitrovice neće biti

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2024

-

13:34

Boranijašević: Izmeštanje Univerziteta iz Kosovske Mitrovice neće biti
Boranijašević: Izmeštanje Univerziteta iz Kosovske Mitrovice neće biti - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Prorektor za nastavu i studentska pitanja Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Vladimir Boranijašević izjavio je danas da izmeštanja univerziteta iz Kosovske Mitrovice neće biti demantujući tako vesti koje se u poslednje vreme pojavile u javnosti.

"Povodom sve češćih vesti i dezinformacija da dolazi do izmeštanja Univerziteta u Prištini iz Kosovske Mitrovice i sa terena Kosova i Metohije, rektorski kolegijum u proširenom sastavu je nakon jučerašnje sednice izdao saopštenje za javnost u kom se konstatuje da do izmeštanja univerziteta neće doći", rekao je Boranijašević.

On je dodao da je saopštenje izdato sa ciljem da se umiri javnost i da univerzitet na dobrobit svih građana i dalje ostaje u Kosovskoj Mitrovici.

"Da se umiri akademska javnost i opšta javnost i studenti našeg univerziteta. Univerzitet ostaje u Kosovskoj Mitrovici na dobrobit svojih studenata i građana Kosovske Mitrovice. U prilog tome je i činjenica da se na svim fakultetima univerziteta održavaju prijemni ispiti, drugi upisni rok je u toku i na svim fakultetima teku pripreme za početak nove školske godine", rekao je Boranijašević.

Rektorski kolegijum Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici saopštio je, povodom sve učestalijih glasina i dezinformacija o navodnom izmeštanju Univerziteta sa teritorije Kosova, da Univerzitet ostaje sa svojim narodom na Kosovu, čvrsto rešen da još istrajnije obavlja svoju misiju obrazovanja mladih ljudi u okviru obrazovnog sistema Republike Srbije u čemu ima nepodeljenu podršku svih državnih organa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija