Politika

Blokada institucija na severu KiM ušla u sedmi dan: Rukovodioci srpskih ustanova na saslušanju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTS

05/09/2024

-

08:01

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Zgrade srpskih institucija na severu Kosova i dalje su blokirane i to već sedam dana. Iz njih je policija počela da iznosi dokumentaciju, a u policijskoj stanici juče je bio funkcioner Srpske liste i bivši predsednik opštine severna Mitrovica Milan Radojević, jedan od petorice čelnika institucija čije su zgrade blokirane, a koji su za danas pozvani na saslušanje.

Radojević je juče saslušan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, jer ga tzv. kosovski organi terete za falsifikovanje dokumenata, nakon čega je on naglasio da se ne krije od policije i da se danas dobrovoljno pojavio u stanici.

"Ne krijem se, smatram da su čist obraz i mirna savest najbitniji. Zato sam i došao danas ovde da vidim o čemu se radi, u čemu je problem. Ako je najveći moj greh što radim za institucije Republike Srbije, ja sam izuzetno ponosan na to", poručio je Radojević, prenosi Tv Most.

Ocenio je mučnom situaciju koja u Kosovskoj Mitrovici vlada već više dana i manjak profesionalizma u ponašanju policije kako prema Srbima tako i u njenom nastojanju da mu juče uruči poziv za saslušanje, pošto ga nisu pronašli kući, jer se nalazio u centralnoj Srbiji.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani je rekao za Euronews Srbija da su zgrade srpskih institucija zatvorene posle informacija da se u njima dešava nešto "ilegalno". 

"Nismo znali šta se dešava, ali informacije su bile takve. Posle konsultacije sa tužiocem ušli smo u zgrade četiri opštine", rekao je Eljšani i dodao da su one zapečaćene po nalogu tužioca. 

Više stotina zaposlenih prethodnih dana bezuspešno je pokušalo da uđe u svoje kancelarije institucija Vlade Srbije, u kojima su radili sve do prošle nedelje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija