Politika

Uskoro direktan let Beograd - Baku? Memić razgovarao sa delegacijom Azerbejdžana

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2024

-

13:32

Uskoro direktan let Beograd - Baku? Memić razgovarao sa delegacijom Azerbejdžana
Uskoro direktan let Beograd - Baku? Memić razgovarao sa delegacijom Azerbejdžana - Copyright Tanjug/Ministarstvo turizma i omladine/ Eldan Novalić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar turizma i omladine Husein Memić razgovarao je danas sa predstavnicima Državne agencije za turizam i Turističke organizacije Azerbejdžana o jačanju turističke saradnje između dve zemlje i o potrebi uvođenja direktnog leta između Beograda i Bakua.

Ministar Memić i predsednik azerbejdžanske Državne agencije za turizam Fuad Nagijev, kao i direktor Turističke organizacije Azerbejdžana  Florijan Zengcšmit razgovarali su o mogućnostima uvođenja direktnog leta i o promociji turističkih potencijala dve zemlje.

Tokom sastanka bilo je reči o Specijalizovanoj izložbi EXPO 2027. koja se održava u Beogradu i tom prilikom ministar Memić pozvao je Azerbejdžan da uzme aktivno učešće na ovom događaju, saopštilo je ministarstvo.

Memić i delegacija Azerbejdžana razgovarali su o zdrastvenom i banjskom turizmu i o Konferenciji UN o klimatskim promenama koja se u novembru održava u Bakuu.

Nakon sastanka, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i direktor Turističke organizacije Azerbejdžana Zengcšmit potpisali su Memorandum o razumevanju čiji je cilj jačanje veza i prijateljstva dve zemlje u oblasti turizma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija