Politika

Dačić o hapšenju osobe osumnjičene za špijunažu, hrvatsko ministarstvo kaže da nema saznanja

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

26/08/2024

-

12:48

Dačić o hapšenju osobe osumnjičene za špijunažu, hrvatsko ministarstvo kaže da nema saznanja
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Bezbednosno-informativna agencija u saradnji sa drugim nadležnim državnim organima sprovela je kontraobaveštajnu operaciju na planu hapšenja hrvatskog špijuna, prenele su jutros "Večernje novosti". Ovu vest je indirektno potvrdio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je na konferenciji za novinare u Palati Srbija rekao da je akciju hapšenja sprovela BIA, a da je policija davala samo logističku podršku.

"To je bila akcija bezbednosnih službi, gde je Ministarstvo unutrašnjih poslova po, kako me je obavestio čovek koji upravlja policijom (Dragan) Vasiljević, mi smo davali samo logističku podršku kada je reč o samom hapšenju. To je više pitanje za njih nego što bih ja mogao da odgovorim. Sigurno je da postoji pojačani interes bezbednosnih struktura raznih za naš prostor i to sve bezbednosne službe rade po određenim propisima. Sve što je izvan toga, što spada u krivično delo će naravno da bude sa naše strane sankcionisano", rekao je Dačić.

I potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin oglasio se povodom hapšenja Hrvata osumnjičenog za špijunažu.

"Čestitam predsedniku Aleksandru Vučiću, rukovodstvu i pripadnicima BIA hapšenje hrvatskog špijuna. Niko ne zaslužuje veći prezir i oštriju kaznu od Srba koji izdaju svoju zemlju i narod. Pripadnici BIA su pokazali da su profesionalci koji moraju da se poštuju ali i patriote kojih neprijatelji Srbije treba da se boje. Hrvati nisu razumeli da nakon proterivanja šefa njihove obaveštajne mreže Hrvoja Šnajdera treba da prekinu sa vrbovanjem Srba i obaveštajnim radom. Valjda će sada bolje savladati lekciju. Sve se menja, služba ostaje", poručio je Vulin.

Sa druge strane, hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP) tvrdi da "nema nikakvih saznanja" o hapšenju hrvatskog špijuna u Beogradu.

"Nemamo nikakvih saznanja o navedenoj temi, niti da se takav događaj zaista dogodio", rečeno je iz MVEP-a na pitanje Hine o pisanju medija u Srbiji.

Kako su "Novosti" objavile, ova akcija je rezultat višemesečnog operativnog rada BIA i nastavak suzbijanja špijunskog i desktrultivno-subverzivnog delovanja hrvatske obaveštajne bezbednosne službe SOA.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija