Politika

Vučić: Za dve i po godine mandata želim da postignem što više, hoću da uđem u udžbenike istorije

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2024

-

21:15

Vučić: Za dve i po godine mandata želim da postignem što više, hoću da uđem u udžbenike istorije
Vučić: Za dve i po godine mandata želim da postignem što više, hoću da uđem u udžbenike istorije - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da želi da iskoristi još dve i po godine predsedničkog mandata, navodeći da hoće da uđe u istorijske udžbenike i čitanke.

"Ja sam srećan kada gradimo puteve i pruge, kada gradimo naučno-tehnološke parkove, kada gradimo fabrike, zidamo budućnost naše zemlje. Tada sam ja srećan i to ću nastaviti da radim još vrednije. Ne nameravam da se odmaram dok još mogu, ističe mi vreme - još dve i po godine mi je ostalo mandata. Za te dve i po godine hoću da postignem što više. Hoću da uđem u istorijske čitanke i udžbenike", rekao je Vučić novinarima tokom obilaska radova na izlaznom portalu tunela "Iriški venac" u okviru projekta Novi Sad - Ruma (Fruškogorski koridor).

On je dodao da jedino može da se "desi nezgoda da ga neko slučajno ubije ili da umre", jer ga do kraja mandata drugačije niko neće zaustaviti.

Na pitanje novinara da li svoje aktivnosti ove nedelje namerno ili slučajno zakazuje u vreme kada se u Srbiji održavaju protesti zbog iskopavanja litijuma, koji su u 18 ili 19 sati, Vučić je rekao da se sinoć nije obratio u 19h, već da je sačekao da se završe protesti i da se obratio nakon 20 sati.

"Baš sam čekao da se završe protesti, jer sam čeznuo da čujem neke važne poruke sa nekih od tih protesta. Kada sam ih čuo, te značajne poruke teoretičara zavere i neverovatnih priča, šta će sve da nam se dogodi i tako dalje, onda sam se obratio narodu i potrudio sam se da se prisetim jednog dela laži koje su političari izgovarali", rekao je Vučić.

Kako je dodao, u obraćanju na Fesbuku sinoć je odgovorio na laži opozicije o njemu, vladi i državi svih prethodnih godina, kako je rekao, "od Jovanjice, preko korone, do poplava, izmišljenih priča o spaljivanju ljudi u visokim pećima koje ne postoje u Lazarevcu, do svih drugih stvari".

"Valjda bi trebalo da sedim i da se pokrijem ušima, da nikad ništa ne radim i da gledam vašu televiziju N1. A znate koliko je pametnije da dođem ovde da vidim koliki je napredak, da dam podstrek neimarima, nego da delim teorije zavere", rekao je Vučić.

Kako je dodao, na meti kritika je i kada radi, a da bi ga kritikovali i da je otišao na odmor.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija