Politika

Vučević u petak predstavlja rezultate 100 dana rada vlade

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2024

-

13:03

Vučević u petak predstavlja rezultate 100 dana rada vlade
Vučević u petak predstavlja rezultate 100 dana rada vlade - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević predstaviće u petak rezultate 100 dana rada vlade.

Predstavljanje rada vlade biće upriličeno u 17.30 časova u Etnografskom muzeju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Skupština Srbije izabrala je 2. maja novu Vladu Srbije na čelu sa premijerom Vučevićem.

On je predstavljajući sastav i program vlade pred parlamentom rekao da će vlada koju će predvoditi biti u najvećoj meri vlada kontinuiteta, kao i da je Srbija posle fiskalne konsolidacije 2014. ušla u fazu razvoja bez premca u svojoj novijoj istoriji.

Vlada će nastaviti da vodi spoljnu politiku koja će biti zasnovana na političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti, a punopravno članstvo u EU ostaje strateški cilj, rekao je Vučević.

On je tada rekao i da će najveći izazov bez sumnje biti odbrana suvereniteta i teritorijalne celovitosti zemlje, odnosno borba za Kosovo i Metohiju.

Vučević je u ekspozeu istakao i da mir za Srbiju nema cenu, da će doprinositi očuvanju mira u regionu, kao i da će vlada održavati dobre odnose sa svim susedima.

Kada su odbrana i bezbednost u pitanju rekao je da će se nastaviti jačanje odbrambene industrije i unapređenje razvoja vojske, poboljšanje standarda pripadnika Vojske Srbije, kao i da će biti predloženo služenje vojnog roka od četiri meseca.

On je rekao da će jedan od glavnih zadataka nove vlade biti podizanje i očuvanje životnog standarda građana kroz ekonomsko jačanje i napredovanje, kao i smanjenje stope nezaposlenosti i povećanje plata i penzija.

Vlada koja je izabrana 2. maja ima 31 člana, od kojih pet ministara bez portfelja, a u njoj je i trećina novih imena u odnosu na prethodnu Vladu Srbije koju je predvodila Ana Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija