Politika

Vučević o Deklaraciji: Ona je osnov za opstanak srpskog naroda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/07/2024

-

13:39

Vučević o Deklaraciji: Ona je osnov za opstanak srpskog naroda
Vučević o Deklaraciji: Ona je osnov za opstanak srpskog naroda - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Deklaracija sa Svesrpskog sabora ne rešava, nažalost, sva pitanja i probleme, ali donosi političku podlogu i institucionalni okvir kako da vodimo politiku države, rekao je premijer Srbije Miloš Vučević tokom održavanja drugog dana sednice Narodne skupštine Republike Srbije.

On se ovim povodom oglasio i na svom Instagram nalogu naveo da to nije nikakav pamflet i fikcija, već prava nacionalna deklaracija.

"Za opoziciju bi bilo bolje da se "skine iz stranačkih uniformi" i razmišlja o odgovornosti prema srpskom narodu, građanima i našoj otadžbini Srbiji. Niko ne može Deklaraciju nazivati demagogijom, kada imamo ovakvo stanje na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj, da trenutno ima 300 konačnih rešenja o iseljavanju Srba iz svojih stanova iz severne Kosovske Mitrovice, da Aljbin Kurti pokušava silom da otvori most na Ibru, da su na delu stalni pokušaji revizije Dejtonskog sporazuma", rekao je on.

On je još jendom pozvao sve stranke u parlamentu da podrže tekst Deklaracije u celosti, jer, kako kaže, ona je osnov političke borbe za opstanak srpskog naroda, opstanak Srbije, Republike Srpske i tešku borbu za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija