Politika

Brnabić o izjavama opozicije: Važno da vidimo da pojedinima nije važna istina

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2024

-

10:27

Brnabić o izjavama opozicije: Važno da vidimo da pojedinima nije važna istina
Brnabić o izjavama opozicije: Važno da vidimo da pojedinima nije važna istina - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica narodne Skupštine Ana Brnabić izjavila je danas da je jučerašnji dan bio važan za Srbiju i našu privredu jer je počela proizvodnja novog modela, prvog električnog automobila u regionu, u Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu i istakla da je mnogo borbe, energije, nadanja i rada uloženo u taj projekat, i da sve je urađeno u skladu sa obećanjima koje je država dala i najavama predsednika Aleksandra Vučića.

Ipak, ona je na mreži "X" podsetila, kako je rekla, sa ove distance i nakon jučerašnjeg dana, kako su tajkunski mediji tada izveštavali o ovoj temi i kako su "kao i uvek", informacije koje su "profesionalno" i "objektivno" plasirali u javnost bile politički obojene i služile isključivo za to da se optuži vlast i predsednik da su slagali ljude i da sledi "propast i kataklizma".

Kako je napisala da se pričalo o otkazima, gašenju fabrike, o tome da je priča o novoj investiciji zapravo strategija za brz i lukrativan odlazak Stelantisa iz Srbije,  kako je to samo početak i da će se slične situacije dešavati u mnogim fabrikama u Srbiji  "posebno onim koje su došle jer smo ih svesrdno pomagali i privlačili u Srbiju".

"I - šta sad? Nikom ništa. Nećemo čuti 'izvinite'. Nećemo čuti 'pogrešili smo'. Niti to očekujemo. Ipak, važno je da se setimo i da, još jednom, vidimo da određenim medijima nije važna istina, već samo da informacije ili situaciju iskoriste za napad na Aleksandra Vučića i SNS kako bi u javnosti izazvali revolt, pozvali na proteste, kreirali krizu", napisala je ona na toj društvenoj mreži.

Kako je istakla modus operandi je isti - bilo da su u pitanju nove investicije, novi projekti, poljoprivreda, rudarstvo ili nešto drugo.

"Uvek ista matrica", zaključila je ona.

Komentari (0)

Srbija