Politika

Dodik i Cvijanović uputili saučešće povodm ubistva policajca kod Loznice

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2024

-

14:26

Dodik i Cvijanović uputili saučešće povodm ubistva policajca kod Loznice
Dodik i Cvijanović uputili saučešće povodm ubistva policajca kod Loznice - Copyright Euronews/Dušan Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, porodici i kolegama stradalog pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova  Srbije Nikole Krsmanovića, koji je, kako je naveo, život izgubio u herojskom podvigu.

"Sa dubokom žalošću i zaprepaštenjem primio sam vest o tragičnom događaju u Loznici, u kojem je nastradao policajac Nikola Krsmanović obavljajući časno i hrabro svoju dužnost", naveo je Dodik.

Vođen profesionalnim dužnostima, istakao je predsednik Republike Srpske, ovaj mladi policijski službenik je štitio svoju zajednicu i građane i u tom herojskom podvigu izgubio svoj život. 

"Duboko osuđujem svaki vid nasilja i njegova smrt predstavlja veliku opomenu da borba protiv nasilja nikada ne sme prestati, a istovremeno veliki gubitak, ne samo za njegovu porodicu i kolege, već i za celu vašu zemlju. Sa iskrenim saosećanjem, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća“, naveo je Dodik, saopštio je Biro za odnose sa javnošću predsednika Srpske.

I srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i izrazila uverenje da će počinioci ovog podmuklog i kukavičkog zločina biti izvedeni pred lice pravde i najstrože kažnjeni.

Cvijanović je istakla da je sa dubokim žaljenjem i zaprepaštenjem primila vest o pogibiji časnog i hrabrog policajca Nikole Krsmanovića, koji je položio svoj život štiteći bezbednost svih građana Srbije, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

"Molim Vas da porodici stradalog policijskog službenika prenesete izraze najiskrenijeg saučešća i saosećanja, a ranjenom policajcu želje za što skoriji oporavak", navedeno je u telegramu.

Komentari (0)

Srbija