Politika

Vučić: Važna nedelja za Srbiju, u sredu idem na sastanak Evropske političke zajednice, očekujem značajne sastanke

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/07/2024

-

11:49

Vučić: Važna nedelja za Srbiju, u sredu idem na sastanak Evropske političke zajednice, očekujem značajne sastanke
Vučić: Važna nedelja za Srbiju, u sredu idem na sastanak Evropske političke zajednice, očekujem značajne sastanke - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da je ova nedelja veoma važna za Srbiju iz mnogo razloga. Najavio je da u sredu putuje u London na sastanak Evrpske politčke zajendice. 

"Tamo ću predstavljajti našu zemlju. Interesantno je da se to odigrava u isto vreme kada i izbor najviših predstavnika EU. Ali to je za nas prilika da razgovaramo", rekao je Vučić i dodao da već ima zakazane bilaterale sa predsednicima i premijerima najznačajnih evropskih zemalja.  

Istakao je da će se sastati sa francuskim predsednikom i sa mnogim drugima. Kako je naveo u obraćanju, očekuje još važnih sastanaka i susreta ove nedelje koje još ne može da potvrdi jer nije sve utanačeno.  

"Mi ćemo se truditi i boriti do kraja leta i početka jeseni da postavimo stvari koje će značiti ubrzani razvoj i dalji napredak Srbije”, rekao je Aleksandar Vučić. 

Takođe, poručio je da najkasnije za deset dana očekuje zvaničan početak proizvodnje novog modela automobila u Kragujevcu, ali da ne može još da potvrdi tačan datum. Kako je istakao, to će biti velika vest za Srbiju, privredu i PDV, a samim tim za sve građane. 

"Kao što smo sad imali dva dana u Egiptu, sad se pripremamo za evropsku političku zajednicu. Biće mnogo važnih sastanaka", naveo je i dodao da nas zatim čekaju velika otvaranja i postavljanje kamena temeljaca. 

Komentari (0)

Srbija