Politika

Vučić sa Jansom: Potreban je racionalni pristup svim aktuelnim političkim pitanjima

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2024

-

13:21

Vučić sa Jansom: Potreban je racionalni pristup svim aktuelnim političkim pitanjima
Vučić sa Jansom: Potreban je racionalni pristup svim aktuelnim političkim pitanjima - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa federalnim ministrom pravde i policije Švajcarske Konfederacije Beatom Jansom i istakao potrebu za racionalnim pristupom svim aktuelnim političkim pitanjima i očuvanjem nezavisnosti u odlučivanju u cilju očuvanja mira i stabilnosti, kako bi se osiguralo bezbedno okruženje za sve građane.

"Produktivan sastanak sa ministrom Jansom sa kojim sam razmenio mišljenja o aktuelnim geopolitičkim izazovima, uključujući uticaj ratnih sukoba na bezbednosne prilike u Evropi i svetu, kao i pitanje migracija i sve jače pretnje od terorizma", napisao je Vučić na instagram profilu buducnostsrbijeav.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa federalnim ministrom pravde i policije Švajcarske Konfederacije Beatom Jansom i istakao potrebu za racionalnim pristupom svim aktuelnim političkim pitanjima i očuvanjem nezavisnosti u odlučivanju u cilju očuvanja mira i stabilnosti, kako bi se osiguralo bezbedno okruženje za sve građane. "Produktivan sastanak sa ministrom Jansom sa kojim sam razmenio mišljenja o aktuelnim geopolitičkim izazovima, uključujući uticaj ratnih sukoba na bezbednosne prilike u Evropi i svetu, kao i pitanje migracija i sve jače pretnje od terorizma", napisao je Vučić na instagram profilu buducnostsrbijeav. On je dodao da je u tokom kontekstu, istakao hitnu potrebu za pooštravanjem preventivnih mera i osmišljavanjem novih strategija u cilju jačanja opšte bezbednosti, čemu Srbija pristupa sa najvišim stepenom ozbiljnosti i odgovornosti. "Naglasio sam spremnost naše zemlje za produbljivanjem saradnje, razmenu informacija, iniciranje zajedničkih obuka i razmenu iskustva, kao i za koordinisane napore u cilju rešavanja svih hitnih pitanja", rekao je Vučić.

On je dodao da je u tokom kontekstu, istakao hitnu potrebu za pooštravanjem preventivnih mera i osmišljavanjem novih strategija u cilju jačanja opšte bezbednosti, čemu Srbija pristupa sa najvišim stepenom ozbiljnosti i odgovornosti.

"Naglasio sam spremnost naše zemlje za produbljivanjem saradnje, razmenu informacija, iniciranje zajedničkih obuka i razmenu iskustva, kao i za koordinisane napore u cilju rešavanja svih hitnih pitanja", rekao je Vučić.

Prethodno je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao sa Jansom o nastavku saradnje u oblasti reformskih procesa jačanja kapaciteta srpske policije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija