Politika

Halačeva: EU nastavlja da podržava Zapadni Balkan u dostizanju evropskih ekoloških standarda

Komentari

Autor: Fonet

29/05/2024

-

11:29

Halačeva: EU nastavlja da podržava Zapadni Balkan u dostizanju evropskih ekoloških standarda
Plamena Halačeva - Copyright Tanjug/MEDIA EU INFO

veličina teksta

Aa Aa

Zamenica šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Plamena Halačeva izjavila je da EU nastavlja da podržava region Zapadnog Balkana u nameri da što je pre moguće dostigne evropske standarde u oblasti zaštite životne sredine, saopštila je danas Misija EU.

Zaštita životne sredine je prioritet EU, a održivi razvoj mora biti model po kojem se kontinent razvija, poručeno je na panel diskusiji "Cirkularna ekonomija i Zelena agenda za Zapadni Balkan", koja je održana u utorak u Novom Pazaru u okviru kampanje "Evropa je naša kuća" Delegacije EU u Srbiji, uz učešće Halačeve.

Učesnici panela saglasni su da je pred regionom mnogo izazova kada je reč o zaštiti životne sredine, ali da Zapadni Balkan uz pomoć EU može da sprovede neophodne reforme, koje su bitne, pre svega, zbog građana koji žive na ovim prostorima.

Tanjug/MEDIA EU INFO

 

Razgovor sa građanima i mladim akademcima u Novom Pazaru bio je drugi u nizu od pet debata koje Delegacija EU u Srbiji organizuje u okviru proslave Dana Evrope kako bi pokrenula dijalog o važnim pitanjima za evropsku budućnost Srbije.

Prva je organizovana u Subotici, a slede razgovori u Kragujevcu, Užicu i Nišu. Pored Halačeve, na panelu je učestvovala i ambasadorka Belgije u Srbiji Kati Bugenhut, rukovodilac Centra za cirkularnu ekonomiju u okviru Privredne komore Srbije Siniša Mitrović i Radovan Nikčević, menadžer projekta EU za Zelenu agendu u Srbiji.

Tanjug/MEDIA EU INFO

 

Plamena Halačeva, koja je prvi put posetila Novi Pazar, razgovarala je i sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem o načinima na koje regionalni razvoj može da zadrži mlade ljude u tom gradu i kako EU može da doprinese održivom razvoju tog kraja Srbije.

 

Komentari (0)

Srbija