Politika

Ambasador Srbije u Albaniji pozvan na razgovor zbog izjave Vulina o poseti Edija Rame albanskoj dijaspori u Grčkoj

Komentari

Autor: Tanjug

15/05/2024

-

22:45

Ambasador Srbije u Albaniji pozvan na razgovor zbog izjave Vulina o poseti Edija Rame albanskoj dijaspori u Grčkoj
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo za spoljne i evropske poslove Albanije pozvalo je ambasadora Srbije u Tirani Slobodana Vukčevića da "pruži pojašnjenje o izjavi potpredsednika Vlade Aleksandra Vulina u vezi sa sastankom albanskog premijera Edija Rame sa albanskom dijasporom u Grčkoj".

Vulin je izjavio, povodom Ramine izjave da "veliku Albaniju mogu da zaustave samo Srbi i srpski svet" i da bi Grci trebalo da "misle o tome", rekao da bi premijer zemlje u kojoj se nalazi "žuta kuća", mesto gde su Srbima vadili organe i prodavali ih, morao da bude mnogo pažljiviji i da bira reči kada govori o zločinima.

Vulin je naveo i da Ramu u Srbiji niko neće napasti ukoliko osudi teroriste iz tzv. OVK za ubistvo i silovanje dvanaestogodišnje devojčice u selu Klečka, od strane braće Mazreku, kao i ako kaže da je protiv toga da se "Šiptari ujedine u velikoj Albaniji i razbiju još tri ili četiri države na Balkanu da bi oni stvorili svoju". 

Albanski portal Sot naveo je da albansko Ministarstvo spoljnih poslova od srpskog ambasadora očekuje momentalno pojašnjenje, kako "takve štetne izjave koje se ponavljaju, ne bi uticale na međudržavne odnose".


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija