Politika

Momirović: Srbija uputila 900 tona humanitarne pomoći stanovništvu u Gazi u vrednosti od tri miliona evra

Komentari

Autor: Tanjug

14/05/2024

-

22:41

Momirović: Srbija uputila 900 tona humanitarne pomoći stanovništvu u Gazi u vrednosti od tri miliona evra
Momirović: Srbija uputila 900 tona humanitarne pomoći stanovništvu u Gazi u vrednosti od tri miliona evra - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je Srbija uputila 900 tona humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu u Gazi, u iznosu od tri miliona evra.

"Pismom sam obavestio ambasadore islamskih zemalja u Srbiji da smo uputili 900 tona humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu u Gazi u iznosu od tri miliona evra i posebno zamolio ambasadora Egipta u Srbiji, gospodina Basela Salaha, da zajedno sa Vladom Egipta obrati posebnu pažnju da upućena humanitarna pomoć stigne onima kojima je najpotrebnija", naveo je Momirović, saopštilo je ministarstvo.

Istakao je da je Srbija kao zemlja koja ima nezavisnu i suverenu politiku uvek nalazila potrebu da se solidariše sa ljudima koji su u teškoj humanitarnoj situaciji.

"Naša politika je jasna, to je politika mira, a humanitarnu pomoć građani Srbije upućuju stanovnicima Gaze u hrani, vodi, medicinskoj opremi, kao i šatorima za smeštaj porodica. Srbija se solidariše sa nedužnim ljudima koji su žrtve tragičnog sukoba", rekao je Momirović.

Ministar je još jednom zahvalio svim ljudima koji učestvuju u organizaciji i distribuiranju humanitarne pomoći koja će stići do onih kojima je u ovom momentu najpotrebnija.

Dodao je da će se ostatak humanitarne pomoći prevoziti brodskim putem u više navrata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija