Politika

Pokret Kreni-promeni ne izlazi na lokalne izbore u Zrenjaninu

Komentari

Autor: FoNet

30/04/2024

-

09:03

Pokret Kreni-promeni ne izlazi na lokalne izbore u Zrenjaninu
Pokret Kreni-promeni ne izlazi na lokalne izbore u Zrenjaninu - Copyright Euronews/Marko Subotić

veličina teksta

Aa Aa

Tim pokreta Kreni-promeni za Zrenjanin saopštio je da je doneo odluku da ne izađe na predstojeće lokalne izbore u tom gradu, jer još uvek nema odgovarajuću lokalnu infrastrukturu za izbornu trku.

"S druge strane, smatramo da građani ne mogu biti apolitični i da bi se bilo šta promenilo u Zrenjaninu, potrebna je promena vlasti. Tim Kreni-promeni za Zrenjanin će pružiti podršku i neophodnu pomoć za popunjavanje svih biračkih mesta kontrolorima ili posmatračima opozicionim strankama koje izlaze na izbore, a protiv su sadašnje bahate, korumpirane i nestručne vlasti", navodi se u saopštenju.

Kreni-promeni za Zrenjanin pozvao je građane da izađu na izbore i pridruže se u praćenju svake faze izbornog procesa prijavom za kontrolore ili posmatrače na predstojećim lokalnim izborima.

Podsetimo, pokret "Kreni - promeni" je u sredu 24. aprila, najavio je da će samostalno izaći na lokalne izbore, a za sada su potvrdili da će svoje kandidate za lokalne parlamente imati u Beogradu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici. 

Direktor kampanje pokreta "Kreni - promeni" Savo Manojlović rekao je gostujući u emisiji Euronews centar da ne postoji nikakva moguća saradnja sa Srpskom naprednom strankom, ali da su oni otvoreni da sarađuju sa svima onima koji prihvataju njihov program. On je naveo da je prirodno da se posle izbora razgovara o postizbornoj koaliciji sa opozicijom, i ocenjuje da bojkot nema nikavog smisla

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija