Društvo

Tužilaštvo: Uhapšena grupa osumnjičena za ubistvo Uskokovića 2021. godine

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2024

-

12:56

Tužilaštvo: Uhapšena grupa osumnjičena za ubistvo Uskokovića 2021. godine
Tanjug/Jovana Kulašević - Copyright Tanjug/Jovana Kulašević

veličina teksta

Aa Aa

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal uhapšene su četiri osobe osumnjičene da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 29. januara 2021. godine, u Rakovici, ubili Zorana Uskokovića zvanog Skole.

Uhapšeni su N.Ž, M.K, A.D, i V.B., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo teško ubistvo, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeni u tužilaštvo na saslušanje.

Tužilaštvo navodi da se sumnja da je organizator ove grupe N.Ž, a pripadnici M.K, A.D, i V.B, kao i A.N, koji nije pronađen na adresi stanovanja.

Ova organizovana kriminalna grupa je u vremenskom periodu od 8.10. 2020. do 7.2. 2021. godine delovala sa ciljem da se iz bezobzirne osvete liši slobode sada pokojni Zoran Uskoković.

Osumnjičeni M.K. se po nalogu N.Ž. kako ne bi izazvao sumnju maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica, krećući se polako, blago pogureno sa štapom u ruci imitirajući kretanje starijeg čoveka, sa namerom da kod sada pokojnog Uskokovića stvori uverenje da mu ne preti bilo kakva opasnost i prilazeći mu u neposrednoj blizini ispalio dva projektila u pravcu Uskokovića nanevši mu smrtne povrede.

Osumnjičeni  A. D, V.B. i A.N. se sumnjiče da su po nalogu N.Ž. pružili shodno svojim zadacima u okviru ove organizovane kriminalne grupe vršili nabavku oružja za za izvršenje krivičnih dela sakrivanje  uništavanje predmeta i tragova nakon izvršenog krivičnog dela.

Prilikom izvršenja krivičnih dela korišćena je telefonska SKY ECC komunikacija.

U akciji hapšenja učestvovali su Evropol, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava za Grad Beograd - Odeljenje za krvne, seksualne i saobraćajne delikte i trgovinu ljudima na teritoriji Beograda.

Uloga Evropola u operaciji bila je fokusirana na operativnu podršku - njeni stručnjaci su radili sa srpskim organima na dekodiranju komunikacije osumnjičenog, pružajući podatke koji su doveli do njegove identifikacije. Na dan akcije, Evropol je rasporedio specijalizovani tim u Beogradu da pomogne u sprovođenju mera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija