Društvo

Opštini Gornji Milanovac i Novoj Crnji dodeljeni na korišenje kamioni za odvoženje otpada

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2024

-

20:04

Opštini Gornji Milanovac i Novoj Crnji dodeljeni na korišenje kamioni za odvoženje otpada
Opštini Gornji Milanovac i Novoj Crnji dodeljeni na korišenje kamioni za odvoženje otpada - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

veličina teksta

Aa Aa

Opštini Gornji Milanovac danas je uručen kamion smećar kako bi sistem upravljanja otpadom bio unapređen, a predsedniku te opštine Dejanu Kovačević ključeve od kamiona predao je posebni savetnik potpredsednice Vlade i ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović, Bratislav Jugović, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine.

Jugović je rekao da će Ministarstvo nastaviti da podržava lokalne samouprave širom Srbije da što efikasnije upravljaju otpadom na svojoj teritoriji.

"Otkada je Irena Vujović na čelu Ministarstva, gotovo da nema opštine u kojoj se ne realizuje bar neki projekat iz oblasti zaštite životne sredine, a u Gornjem Milanovcu danas san uručio kamion smećar na korišćenje i nadam se da će ovo vozilo pomoći da se unapredi sakupljanje otpada na ovoj teritoriji", rekao je Jugović.

Ministarstvo zaštite životne sredine je saopštilo da godinama unazad obezbeđuje naophodnu opremu kako bi bio efikasnije prikupljan otpad u gradovima i opštinama širom Srbije.

Jugović je podsetio da je kroz projekat Minstarstva uklonjeno 28 divljih deponija u Gornjem Milanovcu zbog čega je ova opština prva u Srbiji bez divljih deponija.

Prema njegovim rečima u ovoj opštini je iz sredstava Ministarstva izgrađeno gotovo 15 kilometara nedostajuće kanalizacije.

U ovoj godini, u sklopu mera za unapređenje vazduha, Ministarstvo je podržalo zamenu kotla u OŠ "Desanka Maksimović", u cilju prelaska na ekološki prihvatljiv energent.

I opština Nova Crnja dobila kamion

Opštini Nova Crnja danas je uručen kamion smećar kako bi se sistem upravljanja otpadom unapredio na teritoriji te lokalne samouprave, a tom prilikom predsedniku opštine Nova Crnja Draganu Daničiću ključeve od vozila uručio je posebni savetnik potpredsednice Vlade i ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović, Aleksa Tojčić.

Tojčić je rekao da se potpredsednica Vlade Irena Vujović trudi da podrži svaku opštinu u Srbiji kako bi se sistem upravljanja otpadom učinio efikasnijim, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Prema njegovim rečima, ovo nije jedini projekat kojim Ministarstvo pomaže opštinu Nova Crnja.

"Uspešno je realizovana zamena kotlarnice u zgradi opštine kako bi se prešlo na ekološki prihvatljiv energent, a takođe je rešen i problem divlje deponije, a na prostoru nekadašnjeg smetlišta sada je eko park“, rekao je Tojčić.

Kroz projekat Ministarstva, u Novoj Crnji se u 2024. godini realizuje i zamena kotla i prelazak sa mazuta na gas u OŠ "Đura Jakšić".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija