Društvo

Đukić Dejanović: Suzbijanje korupcije zadatak države, institucija i svakog pojedinca

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2024

-

14:15

Đukić Dejanović: Suzbijanje korupcije zadatak države, institucija i svakog pojedinca
Đukić Dejanović: Suzbijanje korupcije zadatak države, institucija i svakog pojedinca - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović potpisali su danas sporazum o saradnji u oblasti sprečavanja korupcije.

Đukić Dejanović je ukazala da je suzbijanje korupcije zadatak države, institucija, kao i svakog pojedinca.

Dodala je da će zajedno sa Agencijom raditi na edukaciji učenika o tome kako prepoznati korupciju i ojačati prevenciju.

"U škole ćemo uvesti međunarodne vannastavne aktivnosti gde će učenici moći da razumeju pojam korupcije, kako da je prepoznaju, kao i kako da se bore protiv nje", rekla je ona.

Ministarka je najavila da će napraviti protokole za direktore škola, sekretare, nastavnike, učitelje koji će biti obučeni u oblasti korupcije, a da će deca kroz građansko vaspitanje, versku nastavu, kao i kroz časove odeljenske zajednice takođe biti edukovani na tu temu.

"Potrudićemo se da im napravimo, u zavisnosti od uzrasta dece, odgovarajuće poruke koje će zapravo biti njihova edukacija za sprečavanje korupcije", poručila je ona.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović istakao je da su danas potpisali sporazum koji žele da posvete budućnosti mladih i "kako bi oni mogli da poboljšaju svoj status, znanje" koje će kasnije primeniti.

"Želimo da damo svoj doprinos da mlade obučavamo da bi pojam korupcije bio svima poznat, deci u osovnoj i srednjoj školi kako bi od početka znali šta je ova pošast, kao i da se bore sa tim", rekao je on.

Potpisnici sporazuma su i predstavnici Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija